Strijd op de ATB baan Oldebroek bij de 2 en 3-uurs race.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9074
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Strijd op de ATB baan Oldebroek bij de 2 en 3-uurs race.

Bericht door Redactie » zo sep 14, 2014 21:31

Strijd op de ATB baan Oldebroek bij de 2 en 3-uurs race

Zaterdag 13 september stonden 12 atb jeugdteams aan de start van de 2 uurs race bij de ATB vereniging Oldebroek. De teams bestonden uit 3 a 4 deelnemers en gedurende de wedstrijd werd er elke ronde gewisseld met een teamlid.


Afbeelding

Team van Riesen bestaande uit Rubin van de Kruisweg, Thom van Riesen en Esra van de kruisweg gingen er in de eerste ronde al als een speer vandoor, gevolgd door de Kamikazepiloten bestaande uit Victor Goene, Lars Mastebroek en Lucas Goene. Op een mooie derde positie lagen de Stumpjumpers met Celine Klootwijk, Jochem Plakmeijer en Julian Klootwijk. Deze drie teams bleven 2 uur lang op kop rijden. Het publiek kon zich op deze mooie zonnige dag goed vermaken en genoten van alle teams in de leeftijd van 8 tot en met 15 jaar. De uitslag is gedurende wedstrijd niet meer veranderd en voor deze drie teams stonden dan ook de welverdiende bekers en bloemen klaar.

Na de middag stonden 39 rijders aan de start in de 16 plus categorie, die een race hadden van 3 uur en 1 ronde. Vlak na de start waren 5 rijders al snel weg en maakten zich los van de grote groep. Als eerste lag Wouter Rorije aan kop, maar al snel werd dit overgenomen door Raymond en Dennis van de Kruisweg. Op een vierde en vijfde positie lagen Derk-Jan van Putten en Aart Bovendorp, die lange tijd deze plek wisten vast te houden. Raymond en Dennis namen na een paar rondes duidelijk de koppositie over en liepen langzaam aan uit op Wouter Rorije. Na anderhalf uur kreeg Dennis het zwaar en moest hij Raymond laten gaan, die zelf pas na twee en een half uur een dipje kreeg zodat Dennis weer dichterbij kwam. In het laatste halve uur leek het erop dat Wouter Rorije nog een aanval deed want hij kwam op 1 minuut en 6 seconden achterop bij Dennis van de Kruisweg, maar het lukte niet. Aart Bovendorp bleef ook stug doorrijden en nam de vierde positie over van Derk-Jan van Putten, die last kreeg van de man met de hamer. De vijfde plek werd overgenomen door Gijs-Jan veldhoen, die ook een sterke wedstrijd heeft gereden en heeft gestreden voor een podiumplaats. Na 3 uur en 1 ronde kwam met een duidelijke overwinning Raymond van de Kruisweg als eerste over de finish, gevolgd door Dennis van de Kruisweg die zich als jonge rijder goed heeft laten zien wat hij in zijn mars heeft. Wouter Rorije kwam binnen op een keurige derde plaats. Een welverdiende vierde plaats was weggelegd voor Aart Bovendorp en als vijfde kwam Gijs-jan over de streep, die een knappe wedstrijd gereden heeft. Na een zware wedstrijd en een mooie dag konden alle rijders terug kijken op een geslaagde 2 en 3 uurs race op de ATB baan in Oldebroek.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie