Moeizame winst eerste thuiswedstrijd Dames VZK

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9074
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Moeizame winst eerste thuiswedstrijd Dames VZK

Bericht door Redactie » di sep 30, 2014 7:30

Moeizame winst eerste thuiswedstrijd Dames VZK

27 september speelde VZK Dames 1 haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Pauwervoll D2 uit Ermelo. De selectie van VZK was niet compleet en ook niet helemaal top fit, maar ‘the show must go on’.


De eerste set ging het tot de 15 punten gelijk op. Er werden lange rally’s gespeeld en beide teams moesten duidelijk even de kat uit de boom kijken. VZK nam uiteindelijk wel het voortouw en behaalde als eerste de 25 punten door de servicedruk op te voeren en slim spel te spelen. Dit bood perspectief bij het ingaan van de volgende set.

De tweede set was echter het omgekeerde van de eerste set. Pauwervoll ging beter spelen en wist uit de meeste onmogelijke ballen toch nog aanvallend spel te creëren en daarmee te scoren. VZK had daarentegen moeite om zelf direct scoren, doordat Pauwervoll verdedigend de boel goed op orde had. Deze set ging verloren met20-25.

De derde set wilde VZK pakken, want men wist dat hier punten te halen waren. Halverwege de set viel een speelster van Pauwervoll uit door een verkeerde landing. Hierdoor was Pauwervoll erg gebrand om deze set naar zich toe te halen. Dit lukte ook. VZK had moeite om het spel naar eigen hand te zetten en liep achter de feiten aan. Coach Hendrie nam nog een time – out in de hoop dat de dames het roer nog om konden gooien, maar helaas ging ook deze set verloren met een stand van 18-25.

De vierde set begon VZK in een andere opstelling. Bianca van Eikenhorst werd ingebracht en dat bleek op dat moment een goede keuze te zijn. De dames gingen enthousiast van start en bouwden door wederom een goede service al snel een voorsprong op. VZK straalde meer zelfvertrouwen uit en men begon er weer in te geloven. Zowel aanvallend als tactisch werd er veel gescoord. Daarnaast leek het of de vermoeidheid parten begon te spelen bij de dames van Pauwervoll. VZK profiteerde en nam een grote voorsprong. Hierdoor was het mogelijk om Julia Tichelaar in te brengen. Deze 17 jarige speelster maakte met goed spel haar debuut in het eerste .
De set werd verdiend gewonnen door VZK.

De allesbeslissende vijfde set was het VZK die direct voortvarend van start ging door het neerzetten van een goede service. Bij de stand van 8-3 werd er van kant gewisseld en VZK leek niet van plan om deze voorsprong uit handen te geven. Door variërend spel en goed blokkerend werk van Marije Barneveld werd de vijfde set gewonnen en ging de winst uiteindelijk naar VZK 3-2.
Een wedstrijd die zwaar bevochten werd, maar die de Wezepse dames uiteindelijk op karakter wisten te winnen!

Komende week speelt VZK op donderdag 2 oktober om 20.00 uur een oefenwedstrijd tegen Reflex D4 uit Kampen.
Op zaterdag 11 oktober is er weer thuiswedstrijd van VZK. Om 13.30 uur spelen de dames tegen HSC D4 uit Hierden. Publiek is van harte welkom.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie