Pagina 1 van 1

Omwonenden geven voorlichting aan Grondbank

Geplaatst: wo jul 09, 2008 22:37
door Redactie
Omwonenden geven voorlichting aan Grondbank

Wezep 9 juli - De Grondbank Nederland hield vanavond een voorlichtingsavond, om toe te lichten waarom het goed voor de natuur ontwikkeling is dat de voormalige zandafgraving gevuld wordt met 550.000 kubieke meter grond, waarvan een gedeelte vervuilde grond.
Voor de heer Dijkstra van de Grondbank werd het geen gemakkelijke avond, de gehuurde zaal bleek veel te klein voor de mensen die deze avond bezochten. Na een kort op onthoud kon er gebruikt worden gemaakt van een grotere zaal. Die eigenlijk ook te klein was.

De heer Dijkstra gaf aan de hand van een beamer presentatie uitleg over het nut van het plan en hoe het uitgevoerd zou worden. Hij gaf de bezoekers tussen door de gelegenheid om vragen te stellen. Naaste bewoner van het zandgat, Jules van der Weerd, maakte hier gretig gebruik van. Binnen 20 minuten stond van der Weerd voor de zaal om zijn betoog namens de buurtbewoners, aan de hand van zijn eigen meegebrachte presentatie te houden. U begrijpt dat dit betoog aan de hand van naar voren gebrachte argumenten en alternatieven liet zien dat dit unieke stukje natuur, op onderhoud na, het beste met rust gelaten kan worden.
Na het betoog van van der Weerd kon de heer Dijkstra zijn verhaal afmaken.
Verschillende bewoners reageerden geƫmotioneerd op de plannen van de Grondbank.
Lees hier de samenvatting van de argumenten tegen de plannen.
Afbeelding
Jules van der Weerd zegt tegen de vertegenwoordiger van Gelders Landschap dat hij het gat wel voor hem wil kopen.
Klik hier om alle foto's te bekijken

Wethouder Klein gaf uitleg van de positie die de gemeente hierin heeft. Als de Grondbank met een vergunningsaanvraag komt, zullen alle wettelijk verplichte procedures gevolgd worden om te toetsen of aan alle wettelijke verplichtingen voldaan worden.
De heer Dijkstra en de vertegenwoordiger van Gelders Landschap waren onder de indruk van de reacties van de bewoners.