Succes en tegenslag in Markelo voor Remco Doornwaard.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9645
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Succes en tegenslag in Markelo voor Remco Doornwaard.

Bericht door Redactie »

Succes en tegenslag in Markelo voor Remco Doornwaard.

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden in Markelo op ’t ptrogramma. Zaterdag was een NK nationale wedstrijd en zondag een ONK MX3 wedstrijd.
Het circuit van Markelo behoort tot één van de favorietste circuits van Remco en de baan was perfect geprepareerd. De MX1 en MX3 klasse werden samengevoegd maar wel apart geklasseerd wat een deelnemersveld van 42 rijders opleverde.

Afbeelding
Foto gemaakt door www.crossandracepictures.nl

In de training voelde Remco zich op z’n gemak en zette een vijfde tijd op de klok. Voor zijn klasse (MX3) was dit de tweede tijd.
Op een zevende plaats passeerde Remco de eerste bocht na de start en nam een mooi tempo aan. Tijdens de eerste ronde passeerde hij de zesde man en twee rondes later de vijfde man.Dit was de kopman van de MX3 klasse. Hij had inmiddels al al een gaatje, maar halverwege de manche zakte zijn rondetijden. Drie rondes voor ’t eind was het verschil nog zo’n tien seconden. Remco liep per ronde zo’n drie seconden in op hem maar de wedstrijd duurde net tekort. Remco kwam net één seconde tekort op de finishlijn en werd zo tweede. De start van de tweede manche was ook goed, op de vijfde plaats begon Remco aan de manche. Voor zijn klasse weer de tweede plaats. Weer reed Remco een goed en constant tempo en reed netjes zijn rondes. De rijders voor hem waren net een fractie sneller en sloegen een gaatje. Net voor ’t eind kwam de zesde man opzetten en wist Remco de laatste ronde te passeren. Remco werd met deze derde en tweede plaats van de eerste manche totaal tweede en mocht naar ’t podium.
De volgende dag was de voorlaatste wedstrijd voor het ONK en Remco had er zin in. Het rijden ging zaterdag immers goed en hoopte zo ook op zondag iets moois te kunnen laten zien. In de training ging het goed en Remco zette een vierde tijd. De start van de eerst manche was mooi, eerst leek hij ingesloten te worden maar Remco schoot er mooi langsheen en kwam als vijfde door de bocht. Hij reed mooi mee en lag na twee rondes nog vijfde. In de derde ronde ging het mis, bij het landen na een sprong brak de vooras en kwam Remco met volle vaart ten val. Door de klap die hij opving met zijn polsen liep Remco een polsblessure op. Voor 10 dagen in ’t gips, daarna word verder gekeken. Helaas een domper op ’t weekend wat zo mooi was begonnen.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie