Vierde plaats voor Remco Doornwaard kampioensrit.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9645
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Vierde plaats voor Remco Doornwaard kampioensrit.

Bericht door Redactie »

Vierde plaats voor Remco Doornwaard tijdens de kampioensrit van Zelhem.

Afgelopen weekend tijdens de kampioensrit in Zelhem wist Remco beide dagen een zesde plaats te behalen. Door deze constante scores behaalde hij totaal een vierde plaats tijdens de tweedaagse. Hage en Lammertink die de eerste dag voor Remco eindigden scoorden de tweede dag niet en ditzelfde gold voor de Engelsen net andersom. Zij scoorden de eerste dag niet maar waren de tweede dag veel sneller.

Afbeelding

Donderdags werd de Kamphuis R2C Beta gekeurd en ingeleverd. Daarna werden de vier proeven verkend welke uit o.a. “het Hengelse Zand”, het crosscircuit van Halle en twee maal een proef op het maisland bestonden.
Elke dag moesten er vier rondes van 60 km met elk vier proeven worden afgelegd. De eerste dag was het erg mistig en koud maar door de nodige voorzorgsmaatregelen bleef het bij Remco beperkt tot enkel last van koude handen. De eerste proef welke zo’n 9 minuten duurde lag Remco wel, hij reed hier twee maal een vijfde, een maal een zesde en een keer een achtste tijd. De tweede proef was de crossbaan, hier deed Remco zijn voordeel door een vierde, tweede, vijfde en zevende tijd te halen. Beide andere proeven lagen Remco wat minder waarbij hij zo tussen de zesde en negende tijd reed. Geen gekke dingen meegemaakt en aan het eind van de dag stond Remco op plaats zes. Niet ontevreden, gezien het deelnemersveld waaronder ook nog drie Engelsen waarvan hoge verwachtingen waren maar die de eerste dag niet echt tot scoren kwamen.
De temperatuur was de tweede dag iets aangenamer en werd de Beta weer opgehaald voor wederom vier rondes met elk vier proeven. Alleen de eerste proef was niet tellend tot grote spijt van Remco, deze proef lag Remco namelijk wel. Het rijden ging eigenlijk zoals de dag ervoor, op de eerste twee proeven lagen de tijden zo rond de vijfde en zesde plaats en op de laatste twee proeven tussen de zesde en zevende plaats. Ook deze dag niets raars meegemaakt en Remco eindigde deze dag ook op plaats zes. Lammertink was deze dag niet gestart en Hage viel uit maar twee Engelsen waren ditmaal wel sneller. Dankzij de constante scores van Remco deed hem dit voor de tweedaagse op de vierde plaats belandden. In het ONK eindklassement steeg Remco van plaats zes naar een mooie vijfde plaats.
Terugkijkend over het hele seizoen is Remco met dit eindresultaat best tevreden gezien hij toch net achter de mannen is geeindigd die het WK en de EK’s hebben gereden.
Tot slot wil Remco alle sponsoren en bekenden bedanken die hem dit seizoen mogelijk hebben gemaakt.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie