Mini-GP op circuit “De Bargen” te Oldebroek.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Mini-GP op circuit “De Bargen” te Oldebroek.

Bericht door Redactie »

Mini-GP op circuit “De Bargen” te Oldebroek

Stichting Circuit Oldebroek kende een jarenlange traditie door in het Paasweekend internationale motocrosswedstrijden te organiseren op het mooie en spectaculaire circuit “de Bargen”. Deze traditie kan dit jaar geen doorgang vinden omdat tijdens het Paasweekend de Grand Prix van Nederland wordt georganiseerd in Valkenswaard. Dit heeft ertoe geleid dat Stichting Circuit Oldebroek op zaterdag 23 maart gastheer is van de tweede wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap MX1-MX2-125cc-85cc. In de MX1 en MX2 klasse zullen vele internationale toppers deze wedstrijd aangrijpen als goede voorbereiding op de Nederlandse Grand Prix. Dit staat garant voor spannende wedstrijden op hoog niveau!


Afbeelding

In de MX2 klasse zal regerend Wereld- en Nederlands kampioen Jeffrey Herlings en teamgenoot Jordi Tixier van start gaan. De KTM-fabrieksrijder is erop gebrand dit jaar zijn titels te prolongeren en daarbij zal een dubbele manche overwinning in Oldebroek niet misstaan. Andere Nederlanders die hoge ogen willen gooien voor ogen publiek zijn onder andere Glenn Coldenhoff, die de overstap maakte naar Standing Construct KTM Team en de internationale wedstrijd in Mantova won. Tevens wordt er tegenstand verwacht van Mike Kras, Ceriel Klein Kromhof en “good-old” Erik Eggens. Zij kunnen op grote tegenstand rekenen van rijders uit onder andere Engeland, België en Frankrijk.

Ook bij de MX1 klasse zal een sterk en internationaal deelnemersveld van start gaan. De uit Staphorst afkomstige Herjan Brakke is er helaas niet bij. De tweevoudig Nederlands kampioen blesseerde in het Italiaanse Mantova zijn schouder en mist daardoor de seizoensstart en daarmee ook het uitzicht op zijn derde Nederlandse titel op rij. Ook zal Marc de Reuver zijn opwachting maken in Oldebroek. Met rijders uit onder andere Rusland, Duitsland, Belgïe en Frankrijk zal er ook in deze klasse op het scherp van de snede gestreden gaan worden om de felbegeerde punten en de rijk gevulde prijzenpot, die het voor de GP-toppers aantrekkelijk maakt om van start te gaan in het ONK.

Naast de MX1 en MX2 is er ook ruimte voor de jeugd. In zowel de 125cc klasse als de wat jongere rijders uit de 85cc klasse zitten enkele veelbelovende talenten in voor de toekomst. Ook dit beloven mooie wedstrijden te worden!

Stichting Circuit Oldebroek nodigt u daarom van harte uit op zaterdag 23 maart om massaal af te reizen naar Circuit “de Bargen”

Zaterdag 30 maart vindt er een Nederlands Kampioenschap voor de jeugd plaats, met daarbij ook een clubklasse.

Op onze site (http://www.stichtingcircuitoldebroek.nl) vind u de laatste nieuwtjes en update’s
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie