Prima debuut Team Schreurs/Sellis in St. Isidorushoeve

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9645
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Prima debuut Team Schreurs/Sellis in St. Isidorushoeve

Bericht door Redactie »

Prima debuut Team Schreurs/Sellis in St. Isidorushoeve

De tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross is verreden op het circuit ’t Kötterbos in St. Isidorushoeve. Rick Schreurs en Rick Sellis pakten met 29 punten een vijftiende plaats.


Nadat Levi Schreurs had besloten om niet de ONK wedstrijden te gaan rijden, was het team blij dat de ervaren bakkenist Sellis voor het ONK diens plaats wilde innemen naast de jonge Rick Schreurs. Helaas was de voorbereiding te kort om een maand geleden aan de eerste ONK wedstrijd in Oss deel te nemen, maar in St. Isidorushoeve konden de heren zich dan voor het grote publiek presenteren.

Afbeelding
Foto: www.crossandracepictures.nl

Het veld was behoorlijk uitgedund ten opzichte van de eerste wedstrijd in Oss. Naast het ontbreken van Etienne Bax en Daniel Willemsen door blessures, hadden ook veel combinaties zich ingeschreven bij andere wedstrijden in Nederland en Duitsland. Helaas lukt het de diverse bonden niet de wedstrijdkalenders met elkaar af te stemmen, zodat het publiek niet wordt geconfronteerd met kleine deelnemersvelden.

Training
Er was een korte vrije training van vijf minuten gelijk gevolgd door een tijdtraining van twintig minuten op het prachtige circuit ’t Kötterbos. Even moest er nog aan het circuit en elkaar gewend worden voordat de matadoren zich prepareerden voor een snelle ronde. Schreurs en Sellis gingen er goed voor zitten en met een keurige dertiende tijd wisten de heren, in het veld met zeventien combinaties, zich netjes te plaatsen.

1e manche
Schreurs en Sellis reden dus als dertiende naar het starthek. De spanning werd opgevoerd toen het bord met vijftien seconden werd getoond. Toen het starthek viel schoot helaas de motor uit de versnelling en kwamen Schreurs en Sellis slecht weg, waardoor zij als laatste de eerste bocht indoken.

In de eerste ronde werden gelijk een aantal plaatsen goedgemaakt en kwamen de heren als dertiende voor het eerst langs start en finish. Het tempo zat er gelijk goed in en ondanks het feit dat dit de eerste keer was dat Schreurs een manche van dertig minuten reed, lag het ritme tijdens deze manche continue erg hoog.

Schreurs en Sellis passeerden in de loop van de wedstrijd nog een combinatie wat uiteindelijk resulteerde in een schitterende twaalfde positie vlak achter de ervaren coureur Rene Heurkens.

De overwinning in de eerste manche ging naar Grondman voor Visscher en Van Duijnhoven.

2e manche
Na de succesvolle eerste manche werd met veel vertrouwen uitgekeken naar de tweede manche. Helaas kwamen Schreurs en Sellis opnieuw slecht weg achter het starthek en draaiden als voorlaatste de eerste bocht in.

Wat volgde was een moeizame wedstrijd, waarin de vermoeidheid van twee zware manches zijn tol begonnen te eisen. Een bijna “koprol” zorgde voor een lichte knieblessure bij Schreurs. Deze blessure en de vermoeidheid van een zwaar weekend met een wedstrijd in Varsseveld en deze ONK wedstrijd in St. Isidorushoeve deed de heren besluiten de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen.

De tweede manche werd opnieuw een prooi voor Grondman opnieuw voor Visscher en Van Duijnhoven.

Toen de dagresultaten bij elkaar opgeteld waren bleek team Schreurs/Sellis een vijftiende plaats overall te hebben gepakt.

Ondanks de kleine teleurstelling van de tweede manche kan het team terugkijken op een prachtig debuut in de koningsklasse van de Nederlandse zijspansport.

Veel tijd om uit te rusten heeft het team niet, omdat volgende week 14 april in Lochem alweer de derde wedstrijd voor ONK op het programma staat.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie