TT Start voor Thomas van Leeuwen

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9645
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

TT Start voor Thomas van Leeuwen

Bericht door Redactie »

TT Start voor Thomas van Leeuwen

Traditiegetrouw zal op de laatste zaterdag van juni de TT van Assen plaatsvinden. Bij deze 83e editie zal een van Nederlands grootste talenten aan de start staan, Thomas van Leeuwen. De 18-jarige coureur uit Wezep heeft een Wildcard bemachtigd om zich in de Moto3 klasse tegen de wereldtop te meten.


Afbeelding

De laatste lichting van de van Leeuwen racefamilie heeft de laatste jaren op nationaal niveau al laten zien dat de snelheid aanwezig is. Momenteel leidt van Leeuwen, met ruime marge, het Nederlands Moto3 kampioenschap. Als beloning voor zijn prestaties en met de hoop op een succesvolle racetoekomst heeft het Italiaanse La Fonte Taca Moto3 Grand Prix team een wildcard voor de Nederlandse coureur aangevraagd voor de Dutch TT in Assen.

Van Leeuwen heeft al eens eerder aan de Grand Prix’s mogen snuffelen, in 2009 kreeg hij een wildcard voor de kweekvijver van de Grand Prix’s, de Red Bull Rookies Cup. Ook in 2011 kreeg hij een wildcard in de lichtste klasse van de TT, toen nog de 125cc. Dit jaar hoopt hij met zijn eigen team en zelf gebouwde motor voor de WK punten te kunnen strijden op het legendarische circuit van Assen.

Een uniek familieteam dat zoveel mogelijk zelf in de hand probeert te houden. Zowel technisch als organisatorisch wordt bijna alles zelf door de familie van Leeuwen gedaan. Voor de wildcard bij de TT zijn alle zijlen bijgezet om technisch en financieel alles rond te krijgen. Dankzij de hulp van trouwe sponsoren en een grote nieuwe sponsor voor de TT, Jumbo Supermarkten, lijkt het plaatje rond te komen. De tweede grootste supermarktketen van Nederland heeft vertrouwen in het talent en potentieel van van Leeuwen en wil de jonge coureur ook in de toekomst steunen om de wereldtop te bereiken.

29 juni zal de Moto3 klasse het spits van de TT afbijten. Met het vertrouwen van de sponsoren en supporters en de gedrevenheid van het team staat de snelle Thomas van Leeuwen voor de grootste uitdaging van het jaar. De TT is een evenement van wereldniveau en Thomas zal proberen een hoofdstuk aan de historie van de TT toe te voegen.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie