Thomas#71 van Leeuwen uitgeschakeld na crash.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Thomas#71 van Leeuwen uitgeschakeld na crash.

Bericht door Redactie »

Thomas#71 van Leeuwen uitgeschakeld na crash.

Aan de aspiraties van Thomas om zijn leidende positie in het Dutch ONK Moto3 te verdedigen op het Belgische circuit in Zolder kwam halverwege de eerste tijdtraining abrupt een einde.
Thomas werd na een forse high-sider in de chicane van zijn motor geslingerd waarbij de EvL-Bakker Honda tot stilstand kwam tegen een muur terwijl Thomas in de bandenstapel eindigde en daarna slechts hinkelend zijn weg vervolgen kon.
Bij de eerste medische controle op het circuit was Thomas iets te hard voor zichzelf in de hoop verder te kunnen met de training maar bij aankomst in het motorhome bleek dat doorgaan weinig zinvol was waarna 71Racing Team besloot om Thomas voor nader onderzoek naar het Catharina ziekenhuis in Eindhoven te vervoeren.
Daar bleek dat Thomas naast zware kneuzingen aan elleboog en knie ook net boven de knieschijf een behoorlijke snijwond opgelopen had die na behandeling verbonden werd terwijl de behandelend artsen het noodzakelijk vonden Thomas een nacht ter observatie binnen te houden.

Thomas#71 : “Niet fijn, maar het hoort bij de motorsport. Omdat de volgende race pas gepland
staat na ons zomerreces van 6 weken kan ik rustig aan mijn herstel gaan werken.

De leidende positie in de tussenstand voor het Dutch ONK Moto3 is voor Thomas niet in gevaar gekomen. De concurrentie is weliswaar dichterbij gekomen maar Thomas#71 blijft met 75 punten het klassement leiden voor tweede man Ricardo Brink en Mike Brouwers die respectievelijk 60 en 58 punten achter hun naam hebben staan.

Afbeelding

Het EVL-Team wil via deze weg een ieder bedanken voor de betrokkenheid bij Thomas. Naast het medische personeel een hartelijk woord van dank aan het medeleven vanuit het rennerskwartier waaronder met name Bryan Schouten die voor Thomas wat telefoontjes heeft gepleegd. #71Racing Team heeft dit als bijzonder prettig ervaren.

#71Racing Team-Thomas#71
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie