Motorrace: Fijn pakt twaalfde plek op tt-circuit in Assen

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9645
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Motorrace: Fijn pakt twaalfde plek op tt-circuit in Assen

Bericht door Redactie »

Fijn pakt twaalfde plek op tt-circuit in Assen

Niels Fijn heeft een keurige twaalfde plaats behaald tijdens de tweede wedstrijd voor de Supercup 1000 in Assen.


Afbeelding

Op 5 april stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Ook deze wedstrijd werd verreden op het tt-circuit in Assen. Fijn behaalde destijds een achttiende positie en deze wedstrijd gaf nog voldoende ruimte voor verbetering. Een kleine maand later reisde de Oldebroeker met deze kennis in de achterzak naar een zonnig Assen.

Training
Fijn reed een goede kwalificatie waarin hij uiteindelijk met een tijd van 1:46,135 een vijftiende positie pakte. Zijn tijd was ruim drietiende sneller dan de training in April, wat een positieve impuls gaf aan de Honda coureur.

Wedstrijd
Als vijftiende zocht Fijn zijn plek op de grid. Het deelnemersveld was sterk bezet en uiteindelijk gingen 32 coureurs van start toen het rode licht doofde. Fijn maakt een prima start en klampte aan bij een groep de streed om de achtste positie. De groep werd in de loop wedstrijd wat uit elkaar getrokken. Na tien ronden werd Fijn na een spannende wedstrijd als dertiende afgevlagd, omdat er een deelnemer buiten mededinging meedeed, werd Fijn als twaalfde geklasseerd. De overwinning ging naar Mervyn Verploegen. Naast de coureur uit Ewijk stonden Erwin Druijff en Jardo van Huisstede op het podium.

Fijn kon terugkijken op een geslaagde wedstrijddag. Hij reed een nieuw persoonlijk ronderecord en als de rijder van het Racing Team Oldebroek nog iets meer snelheid weet te vinden dan ligt een top tien positie binnen handbereik.

In de tussenstand staat Fijn op een zestiende positie, maar het seizoen is nog lang en er volgen nog voldoende wedstrijden om op te klimmen.

Op 7 juni staat de volgende wedstrijd op het programma. Dan reist het team opnieuw af naar het legendarische circuit in Assen.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie