VVD: minder blauw onacceptabel.

Verkiezingen algemeen
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9496
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

VVD: minder blauw onacceptabel.

Bericht door Redactie »

VVD: minder blauw onacceptabel
Tweede Kamerlid Fred Teeven komt poolshoogte nemen

ELBURG - Wat is het nut van vaststellen van wetten en regels als je niet in staat bent om ze te handhaven? Dat vragen de VVD fracties van de gemeenten Elburg, Oldebroek en Nunspeet zich af. Het feit dat het politiekorps met 22% moet krimpen vinden zij onbegrijpelijk en onacceptabel.
Als de plannen om de drie korpsen samen te voegen doorgaan, hebben de drie gemeenten straks slechts één politiebureau. In Elburg. Dat betekent lange aanrijtijden voor Wezep, Nunspeet en Oldebroek. Grote kans dat de relschoppers, vandalen of brandstichters dan al zijn gevlogen.

Jessie van Egerschot, lijsttrekker VVD Elburg, maakt zich ernstige zorgen om deze plannen. “Neem de zandverstuiving. Met de beelden van de bosbranden in Australië en Californië op ons netvlies, groeit onze bezorgdheid over de illegale kampvuren die hier in de zomer worden aangestoken. Terechte bezorgdheid volgens de brandweercommandant. Maar hij vertelde ook dat hij niet de bevoegdheid en/of mankracht heeft om handhavend op te treden. Dat moet de politie doen.”

Afbeelding

Een ander voorbeeld: In Elburg moeten de plannen Ter Steeg leiden tot een betere verkeersdoorstroming en verkeersveiligheid. Er wordt alleen onvoldoende gecontroleerd en daardoor wordt het beoogde doel niet bereikt. Van Egerschot: “Er valt nog veel te verbeteren aan de verkeersveiligheid in de Vesting, maar dan is handhaven van groot belang. En daarvoor moet er meer blauw op straat komen in plaats van minder.”

De plannen tot inkrimping van het politiekorps zijn een gevolg van de bezuinigingsplannen van Minister Ter Horst. De drie Veluwse gemeenten zijn volgens de minister veilig genoeg om zo drastisch te kunnen snijden in het politiekorps. “Absurd. Op het platteland zijn de problemen echt niet kleiner”, aldus een verbolgen Van Egerschot. “Alle drie de gemeenten hebben te maken met een toenemend aantal keten. Daarnaast is er veel overlast van jongeren en ook op het platteland zijn de gevolgen van overmatig drugs- en drankgebruik zichtbaar.”

Volgens de VVD is er in Den Haag weinig ‘feeling’ met de situatie in de plattelandsgemeenten. Als landelijke partij wil de VVD hier graag verandering in aanbrengen. Om die reden is Tweede Kamerlid Fred Teeven uitgenodigd om poolshoogte te nemen. “We hebben de heer Teeven ingelicht door middel van regionale krantenberichten. Zo maakte de Stentor onlangs melding van het feit dat de drie burgemeesters het niet eens zijn met de voorgestelde politiekrimp. Maar inmiddels zijn deze burgervaders wel akkoord gegaan met de plannen. De VVD is en blijft fel tegen.”

Fred Teeven komt op woensdag 10 februari naar het MFC Aperloo in ’t Harde (Stadsweg 7). Iedereen die zijn of haar ongenoegen wil uiten over de plannen om het politiekorps met 22% te laten krimpen is van harte welkom. Zaal open vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

ronaldb
Berichten: 47
Lid geworden op: do nov 05, 2009 9:49
Locatie: Wezep

Re: VVD: minder blauw onacceptabel.

Bericht door ronaldb »

Wat een ophef als burger merk je er helemaal niks van ze komen zo wie zo te laat als er wat is
ze zijn alleen bezorgd dat er te weinig geld binnenkomt omdat de controle's minder wordt.

Gebruikersavatar
Barry
Berichten: 344
Lid geworden op: di okt 23, 2007 11:54
Locatie: Wezep

Re: VVD: minder blauw onacceptabel.

Bericht door Barry »

Helemaal mee eens.

Als je een melding doet van vernieling of zo, dan komt 9 van de 10 keer de politie niet opdagen.

Er was een aantal weken terug een artikel over de prioriteiten van de politie.

Kwam er kort gezegd op neer, zolang er niemand dood is dan moet je het zelf maar uitzoeken.

Jan B. Kaiser
Berichten: 161
Lid geworden op: di jan 26, 2010 17:13

Re: VVD: minder blauw onacceptabel.

Bericht door Jan B. Kaiser »

Bij dit onderwerp kan ik mij in het standpunt van de VVD inleven. Misschien moeten wij het fenomeen van veldwachter weer introduceren, een of meer door de gemeente bezoldigde politiemensen, die zich niet bezig houden met het uitdelen van bekeuringen voor verkeersovertredingen, maar toezien op ordehandhaving, snel reageeren bij klachten van de burger, etc., etc. Zij zouden bijgestaan kunnen worden door stadswachten, die ook bijvoorbeeld in de avonduren vandalisme op bijv. het Meidoornplein kunnen voorkomen. Het leegstaande postkantoor zou daarvoor een ideale uitvalsbasis kunnen zijn. Natuurlijk kost het wat geld, maar wat je daarvoor in de plaats krijgt is een berg tevredenheid van de nu bezorgde burger. Wat in feite gebeurd is het compenseren van de landelijk lijn van afbreken van voorzieningen te doorbreken door van gemeentewege zefzorgzaamheid te bevorderen. Misschien een nieuw idee, maar naar ik dacht zonder meer de moeite waard om over na te denken. Ongetwijfeld zullen er regeltjes zijn die de uitvoering van een dergelijk initiatief bemoeilijken, maar met een wat minder conformistisch instelling moet er toch het één en ander mogelijk zijn.

Jan B. Kaiser
ABO

Gebruikersavatar
Barry
Berichten: 344
Lid geworden op: di okt 23, 2007 11:54
Locatie: Wezep

Re: VVD: minder blauw onacceptabel.

Bericht door Barry »

afgezien van de financiële haalbaarheid is het een mooi plan dat dhr Kaiser noemt. Maar één punt van kritiek. Stadwachten worden door de jeugd weggehoont. Dat gebeurt nu al in Zwolle. en helaas heeft een stadswacht niet de mogelijkheiden om hier iets tegen te kunnen doen.

Misschien moeten we qwa baldadige criminaliteit eens meer richten op thuis. Het zal niet overal opgaan en vaak zijn ouders gedongen om beide te werken, maar zoals de minister heeft gezegd een goed gezin met een ouder die er altijd voor je is, dat is een basis voor een sociaal bewust meedemens.

Jan B. Kaiser
Berichten: 161
Lid geworden op: di jan 26, 2010 17:13

Re: VVD: minder blauw onacceptabel.

Bericht door Jan B. Kaiser »

Als je de stadswachten in een politie-uniform kleed dan ziet de jeugd het verschil niet meer. Administratief en qua bevoegdheden kan je best een verschil maken zonder dat dit direct opvalt. Vandaar ook dat ik de term veldwachter aanhaal, maar die zal ook wel weggehoond worden, als ik de verhalen van Dik Trom tenminste moet geloven. Overigens is het maar een idee om uit de huidige impasse te komen.

Jan B. Kaiser

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9496
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: VVD: minder blauw onacceptabel.

Bericht door Redactie »

Hallo VVD vrienden, belangstellenden en media,

deze advertentie komt 2 febr in de H a H krant. Maar als u hem 500 x uitprint, of net als ik doormailt, kan het wel eens wezen dat het mooi druk wordt in 't Harde!!
Vergeet niet , ook Oldebroek betaalt en deelt ook mee.
In eerste instantie omdat de Oldebroeker fractie vragen heeft gesteld aan de VVD 2e Kamer fractie in Den Haag.
Het ging over de 22% bezuinigingen op de politie in onze gemeente door ons zo geliefde kabinet van CDA, PVDA en Christen Unie. Dat u maar even weet wie verantwoordelijk is.......

Afbeelding

Met Liberale groet,
namens de VVD fractie,

Henk Kemp, Oldebroek
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie