111010 Glasvezel: we zijn er bijna!! Infoavond in de Talter

Vragen en antwoorden over de mogelijke aanleg van een glasvezelnetwerk in een aantal kernen van onze gemeente.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9554
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

111010 Glasvezel: we zijn er bijna!! Infoavond in de Talter

Bericht door Redactie »

Glasvezel: we zijn er bijna!!

Het aantal aanmeldingen voor glasvezel in Oldebroek is bijna voldoende om daadwerkelijk met de aanleg te kunnen beginnen. Na 15 september zijn er al weer behoorlijk veel abonnementen bijgekomen. Om de limiet van 30% te halen, zijn in Oldebroek 2022 aanmeldingen nodig. Het werkelijke aantal ligt inmiddels op ongeveer 1875. Oosterwolde en Hattemerbroek zijn met 39 en 38% ruim over de limiet, Wezep is er met ruim 28% bijna. Alleen in Oldebroek moet nog een slag gemaakt worden: hier ligt het percentage op 24% en zijn er nog 100 nieuwe aanmeldingen nodig om de 30% te halen. Wanneer Oldebroek deze limiet niet haalt, gaat Reggefiber in dit dorp ook geen glasvezel aanleggen. En dat zou een gemiste kans zijn! De inschrijfperiode is verlengd tot en met 15 oktober.


Ruim een half jaar geleden heeft een groep mensen uit de gemeente Oldebroek de koppen bij elkaar gestoken en de initiatiefgroep Glasvezel Oldebroek opgericht. Bedoeling was te kijken of glasvezel in Oldebroek ook mogelijk is. Op dat moment werd er in de buurgemeenten al druk gepraat over de aanleg van glasvezel. De Initiatiefgroep vond dat ook in Oldebroek glasvezel zou moeten komen. Glasvezel wordt in onze regio aangelegd door Reggefiber, een bedrijf uit Rijssen. Reggefiber legt het netwerk aan en via de providers kan iedere inwoner er gebruik van maken. Reggefiber is bereid om het glasvezel-netwerk aan te leggen, mits 30% van de huishoudens zich aanmeldt voor één van de diensten op het netwerk.

Voordelen van de aanleg van een Glasvezel-netwerk
Aanleg van en glasvezelnetwerk heeft belangrijke voordelen:
1. De capaciteiten en mogelijkheden zijn bijna onbegrensd, glasvezel is echt een grote stap vooruit
2. De snelheden waarmee gewerkt wordt zijn veel groter
3. Er kunnen nieuwe diensten en mogelijkheden worden gebruikt, omdat de capaciteit geen beperking meer is. Voorbeelden: inzet op het gebied van de gezondheidszorg, bij bewaking, bij het pinnen, bij video-bellen, etc.
4. Locale televisie kan worden uitgezonden, zoals sportwedstrijden, uitzending van kerkdiensten
5. De kwaliteit is perfect
6. De kosten liggen gemiddeld op ongeveer hetzelfde niveau als bij de huidige verbindingen.
Belangrijk voordeel is ook, dat de glasvezel door plaatselijke bedrijven zal worden aangelegd en dus voor een aardige hoeveelheid werkgelegenheid zal zorgen. De aanleg zal ongeveer een half jaar in beslag nemen.

Aanmelden tot en met 15 oktober
Kom hiervoor langs bij het Reggefiber glasvezelpunt bij Expert in Wezep aan het Meidoornplein, of op zaterdag naar de glasvezelinformatiebus aan de Zuiderzeestraatweg te Oldebroek.

Informatiebijeenkomst
Wij hebben Reggefiber gevraagd nog eenmaal voor de allerlaatste twijfelaars een informatiebijeenkomst te organiseren. Maar dit keer hebben wij ze gevraagd om ook te laten zien wat er gaat gebeuren. Hoe wordt nou dat glasvezel aangelegd in huis. Hoe zit het met de aansluitingen, of in de straat. Krijg ik hulp bij het overstappen?

Wanneer? 10 oktober, van 18.00 tot 21.00 uur
Waar? De Talter te Oldebroek


Om Glasvezel in Oldebroek tot een succes te maken, is het nodig dat inwoners een abonnement afsluiten bij één van de providers. Voor een overzicht de providers kunt u op onze website kijken. Alle providers staan overzichtelijk weergegeven. Ook de laatste standen vindt u op http://www.OldebroekWezepOpGlasvezel.nl

De Initiatiefgroep Glasvezel Oldebroek,
Jules van der Weerd
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

mentaltheo

Re: 111010 Glasvezel: we zijn er bijna!! Infoavond in de Tal

Bericht door mentaltheo »

Er is een nieuwe tussenstand op http://www.oldebroekwezepopglasvezel.nl
Oldebroek heeft nog 75 te gaan en Wezep nog 62.

Soms helpt visualisatie beter, vandaar een plaatje waar allemaal glasvezel ligt of komt te liggen.
Afbeelding
Nunspeet/Elspeet is onlangs geslaagd, dus daar komt het ook.

We gaan toch niet meemaken dat we een kale vlek op de noord-veluwe krijgen? Oldebroekers kom op schrijf je in en wees niet te terughoudend. Kies voor de toekomst van je leefomgeving!!

Heb je nu telefonie, internet en tv apart dan ben je sowieso goedkoper uit. Lijbrandt heeft bv. ook een pakket waar je alleen tv afneemt. Ben je zelfs goedkoper uit dan bij UPC, tegen betere kwaliteit.

Plaats reactie