Wanneer gaat de uitrol/oplevering beginnen ?

Vragen en antwoorden over de mogelijke aanleg van een glasvezelnetwerk in een aantal kernen van onze gemeente.
FerryHeibrink
Berichten: 44
Lid geworden op: vr jul 22, 2011 13:22

Wanneer gaat de uitrol/oplevering beginnen ?

Bericht door FerryHeibrink »

Glasvezel is er door, gelukkig!

Wat ik me wel afvraag, wanneer gaat men echt graven en wanneer zullen de eerste woningen worden opgeleverd inclusief glasvezeldiensten?

In Putten worden naar mijn weten over een weekje de eerste lijnen opgeleverd, dat gaat dus heel snel. Echter in andere plaatsen lijkt het allemaal weer wat langer te duren. In Hattem is het er al een tijdje door, maar ik heb nog niet veel gezien van enige vorm van aanleg. Ik heb gisteren in Hattem gekeken op de plek waar het glasvezelhuisje zou moeten komen te staan, maar heb daar nog niet kunnen vinden. Misschien ben ik op de verkeerde plaats geweest?

Ik ben benieuwd of iemand hier mee van weet of dat er een site is met up-to-date informatie, want op dit forum lijkt het nu ook even stil te staan qua berichtgeving.

gvds
Berichten: 23
Lid geworden op: wo feb 16, 2011 14:03

Re: Wanneer gaat de uitrol/oplevering beginnen ?

Bericht door gvds »

Vandaag zijn de graafwerkzaamheden in Hattem gestart. Een planning voor de werkzaamheden in Oldebroek is nog niet opgesteld, maar ik verwacht dat de werkzaamheden na afloop van Hattem uitgevoerd gaan worden.

FerryHeibrink
Berichten: 44
Lid geworden op: vr jul 22, 2011 13:22

Re: Wanneer gaat de uitrol/oplevering beginnen ?

Bericht door FerryHeibrink »

gvds schreef:Vandaag zijn de graafwerkzaamheden in Hattem gestart. Een planning voor de werkzaamheden in Oldebroek is nog niet opgesteld, maar ik verwacht dat de werkzaamheden na afloop van Hattem uitgevoerd gaan worden.
Heb je enig idee hoe lang zo'n project voor een stad als Hattem duurt?

Volgens mij heeft Van Gelder alle projecten in de omgeving gekregen als uitvoerder (corrigeer me als ik het mis heb). Van Gelder zal natuurlijk niet de capaciteit hebben om meerdere projecten simultaan uit te voeren.

Waarom ik het eigenlijk wil weten is het volgende:

Ik wil mijn UPC abonnement terugschalen. Ik betaal érg veel voor de diensten van UPC (onbeperkt bellen, internet 60/3 en digitale TV en ben zo 80 a 85 euro kwijt hieraan.

Ik wil graag een lager abonnement voor de time beeing, maar UPC zet mij doodleuk voor een jaar vast aan alle diensten als ik iets verander aan het abonnement. Als de aanleg van glas langer gaat duren dan een jaar dan kan ik dat nog overwegen.

Ik wil echter als glas klaar is DIRECT over. Ben echt UPC moe na alles wat ze me geflikt hebben.

Plaats reactie