Stilte rondom glasvezel in Wezep...

Vragen en antwoorden over de mogelijke aanleg van een glasvezelnetwerk in een aantal kernen van onze gemeente.
FerryHeibrink
Berichten: 44
Lid geworden op: vr jul 22, 2011 13:22

Stilte rondom glasvezel in Wezep...

Bericht door FerryHeibrink »

Beste mensen,

De laatste tijd is het erg stil over de voortgang van glasvezel. Ik heb al eens rondgebeld met Lijbrand/reggefiber en bij de Expert langsgegaan maar er komt totaal geen informatie los over de start van het project.

Bij de Expert zei men dat men ergens in de wandelgangen had opgevangen dat het de 2e week van januari wel eens kon gaan beginnen met de aanleg (lekker vaag....).

Ik krijg de indruk dat het allemaal wat op zich laat wachten. Wel jammer want ik wil van UPC af, danwel een nieuw jaarabonnement aangaan en de helft betalen dan wat ik nu betaal, mocht dit project nog langer dan een jaar duren. Zo zullen er misschien meer klanten zijn die nu teveel betalen voor te weinig dienstverlening.

De site http://www.oldebroekwezepopglasvezel.nl/ is al sinds 15 oktober 2011 niet meer bijgewerkt. Deze staat dus al bijna 3 maanden helemaal stil. Dit vind ik eigenlijk wel een slechte zaak, dat een initiatiefgroep na een succesvol glasvezeltraject ineens geen enkele update meer doet. Juist nu er een akkoord bereikt is willen de aanstaande klanten graag op de hoogte worden gehouden.

Het zou fijn zijn als iemand van de initiatiefgroep iets van zich laat horen en met name de site bijwerkt met de laatste stand van zaken. Ik kijk met regelmaat op de site maar ben bang dat ik hem binnenkort kan schrappen van mijn ´favorieten´ lijstje als er toch niets meer bijgewerkt wordt, en dat terwijl de standen juist altijd zo stipt werken bijgehouden.....

Laat van u horen aub!

Gebruikersavatar
robbert_wezep
Berichten: 55
Lid geworden op: za aug 29, 2009 20:33
Locatie: De Zeis , Wezep

Re: Stilte rondom glasvezel in Wezep...

Bericht door robbert_wezep »

ja , helemaal mee eens ....

De kogel is al een aantal maanden door de kerk dat er glasvezel komt , maar helaas horen we inderdaad niets meer .
Van de ontwikkelingen rondom de aanleg lees je op de reggefiber website ook maar bar weinig .

Is er met de gemeente nog geen convenant (overeenkomst) gesloten ??


Groeten Robbert
HALLO GL@SVEZEL , DAAAG ADSL EN KABEL !!
Greetzz , Wezep-west

gvds
Berichten: 23
Lid geworden op: wo feb 16, 2011 14:03

Re: Stilte rondom glasvezel in Wezep...

Bericht door gvds »

Als lid van de intiatiefgroep wil ik graag reageren op stelling dat het stil is rondom glasvezel in Wezep. Ik kan me voorstellen dat mensen het idee hebben dat het project stil ligt, het tegendeel is echter waar. Reggefiber is in onderhandeling met de Gemeente Oldebroek m.b.t. het definitieve aansluitgebied, plaatsen voor de Technische ruimten en voorwaarden voor civiele aanleg. Het is nu wachten op de definitieve locaties voor de Technische ruimten in Wezep en Hattemerbroek en het tekenenen van het convenant tussen Gemeente en Reggefiber. Afhankelijk van de weersomstandigheden, gaan de civiele werkzaamheden begin maart van start.

Jules van der Weerd

Re: Stilte rondom glasvezel in Wezep...

Bericht door Jules van der Weerd »

Het is inderdaad even wat stil geweest rond GLASVEZEL IN OLDEBROEK. Maar dat betekent niet dat er niets gebeurt!! Achter de schermen wordt al enkele maanden hard gewerkt. Met de gemeente is in de afgelopen maanden overlegd over de aanleg van het netwerk in de kernen. De afspraken worden vastgelegd in een overeenkomst tussen de gemeente en Reggefiber. De laatste stand van zaken is, dat waarschijnlijk eind januari de definitieve handtekeningen worden gezet. Verder werkt Van Gelder aan de uitwerking van de technische plannen: de exacte tracé’s voor de kabels, de plaatsen van de kasten, en dergelijke. Dat betekent dat begin maart met de uitvoering kan worden gestart. En planning is nog steeds dat voor de zomer het civieltechnische werk is afgerond en alle straten weer dicht zijn. Kortom, de stilte was er wel enkele maanden, maar die was ook nodig om alle voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Zodra de schop in de grond gaat, zullen we daar natuurlijk aandacht aan besteden.

Namens de initiatiefgroep Glasvezel Oldebroek.
Jules van der Weerd

Gebruikersavatar
robbert_wezep
Berichten: 55
Lid geworden op: za aug 29, 2009 20:33
Locatie: De Zeis , Wezep

Re: Stilte rondom glasvezel in Wezep...

Bericht door robbert_wezep »

Dat is goed nieuws , goed om te horen dat er toch veel gebeurt "achter de schermen"

Ben zeer benieuwd hoe de planning er uit gaat zien , en waar de "pop's" komen te staan ..
Ik ben wel geinteresseerd in de techniek van glasvezel .

grt Robbert
HALLO GL@SVEZEL , DAAAG ADSL EN KABEL !!
Greetzz , Wezep-west

Plaats reactie