Toestemming voor glasvezel in huurwoningen.

Vragen en antwoorden over de mogelijke aanleg van een glasvezelnetwerk in een aantal kernen van onze gemeente.
Redactie Noord 2
Berichten: 234
Lid geworden op: ma okt 10, 2011 19:21

Toestemming voor glasvezel in huurwoningen.

Bericht door Redactie Noord 2 »

Toestemming voor glasvezel in huurwoningen.

26 april 2012, Oldebroek - Reggefiber is gestart met de aanleg van glasvezel in huurwoningen van woningcorporaties DeltaWonen en U Woon in de gemeente Oldebroek. Het gaat om de huurwoningen die binnen het aansluitgebied van Reggefiber in Oldebroek vallen. DeltaWonen en U Woon hebben toestemming gegeven voor de aanleg van een glasvezelaansluiting in hun huurwoningen. Huurders kunnen vervolgens zelf een keuze maken of ze al dan niet gebruik willen maken van de glasvezelaansluiting.


Waarom glasvezel?
Eén van de belangrijkste voordelen van glasvezel is de hoge snelheid en de ongekende capaciteit. Woningen met een glasvezelaansluiting krijgen toegang tot supersnel internet, telefonie en televisie. Ook biedt het glasvezelnetwerk mogelijkheden voor toepassingen op het gebied van veiligheid, zoals bijvoorbeeld personenalarmering.

Klaar voor de toekomst.
Door de aanleg van de geheel kosteloze glasvezelaansluiting van Reggefiber hebben de inwoners binnen het aansluitgebied van de gemeente Oldebroek nu en in de toekomst een ruime keuze in aanbieders van diensten op het glasvezelnetwerk.

Wat kunnen huurders doen?

Als een huurder nog geen glasvezelabonnement heeft afgesloten bij een van de serviceproviders moet hij of zij een toestemmingskaart in vullen voor de aanleg van de glasvezelaansluiting. Dit betekent niet dat de huurder dan automatisch een glasvezelabonnement krijgt maar dat hij of zij toestemming geeft voor de aanleg van de glasvezelkabel tot in de woning. Deze toestemmingskaart wordt circa vier weken voor aanvang van de werkzaamheden in de straat per post bij de huurder bezorgd. Online toestemming geven kan ook via http://www.eindelijkglasvezel.nl/oldebroek.

Contact.
Bewoners die meer informatie wensen over glasvezel, de aanleg en de mogelijkheden, kunnen een bezoek brengen aan het glasvezelservicepunt in het gebouw van de stichting Locale Omroep Oldebroek, het glasvezelservicepunt in Dorpshuis De Heerdt in Oosterwolde of de glasvezelwinkel in Hattem. De adressen en de openingstijden van de glasvezelwinkel en de glasvezelservicepunten staan op http://www.eindelijkglasvezel.nl/oldebroek.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.