CDA maakt zich zorgen over afritkeuze en winkelcentrum Wezep

Gemeenteraadsverkiezingen 2014
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9643
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CDA maakt zich zorgen over afritkeuze en winkelcentrum Wezep

Bericht door Redactie »

CDA maakt zich zorgen over afrit keuze en winkelcentrum Wezep
Bron Locourant donderdag 27 februari 2014 13:40

De discussie in de Oldebroekse politiek focust zich de afgelopen weken op de nieuwe ontsluiting van de A28, variant B genoemd. Variant A is verandering en uitbreiding van de huidige op en afritten.

Een terecht belangrijk onderwerp, dat als het door gaat veel effect zal gaan hebben op de kern van Wezep. Er ligt een bedrijventerrein genaamd H20 dat door de economische crisis de afgelopen jaren flinke tegenslagen heeft moeten incasseren.

Ook in de tijd dat het economisch goed ging waren de plannen en eisen voor vestiging op dit terrein bijna onrealistisch voor geïnteresseerde ondernemers. De forse grondprijzen en hoge eisen aan een beeld kwaliteitsplan vroegen grote investeringen in de bouwplannen. Hierdoor haakten geïnteresseerden af en kozen voor een locatie in Zwolle, Kampen, Zeewolde en Dronten. Een gemiste kans, want nu in 2014 kijken wij naar een groot bedrijven terrein dat op dit moment summier bebouwd wordt.

Het CDA maakte in de afgelopen gemeenteraadsvergadering een aantal kritische kanttekeningen om nu niet uitsluitend te kiezen voor ontsluitingsvariant B en wel om twee belangrijke redenen.

- De onderzoeken zoals deze er nu liggen zijn uitsluitend verkeerskundig onderbouwd en missen een gedegen rapport over de economische uitwerking op het centrum van Wezep. Een ieder die in het winkelcentrum van Wezep rond kijkt, ziet nu al steeds meer ondernemers vertrekken. De investeerder MKB vastgoed heeft zich terug getrokken uit het project om het Meidoornplein op te waarderen naar een winkelcentrum van deze tijd. Het Wezepse winkelcentrum, met ooit een grote regionale functie, heeft het niet gemakkelijk en ook daar moet nu echt wat gaan gebeuren. Na 10 jaar praten is het tijd voor de handen uit de mouwen om het Centrum eigentijds en aantrekkelijk te houden. Een groep van bijna 25 ondernemers heeft aan de bel getrokken om hun bezorgdheid te uiten over het effect van variant B.

- In de politiek gaat men er vanuit, dat het onderzoeken van de effecten van de verschillende varianten, veel geld gaat kosten. Dit hoeft niet het geval te zijn. Het is wel van belang, dat het gaat gebeuren. Zoals het nu lijkt zijn de effecten van de keuze voor variant B voor het centrum van Wezep onvoldoende in kaart gebracht. Ondernemers en inwoners van Wezep voelen zich niet gehoord door de politiek. Als de gemeente Oldebroek zo duidelijk kiest voor een participatie samenleving, kan het niet anders dan dat zorgvuldigheid in onderzoeken of keuze bepaling van evident belang zijn.

Het CDA vindt het ook belangrijk dat de entree van de het dorp aansprekend is. Nu eindelijk het pand Koops is gesloopt en hier een prachtige nieuwe woonwijk zal verrijzen, kiest Oldebroek voor een entree op een bedrijventerrein.

Voor het CDA is het belangrijk om beide varianten nog verder te onderzoeken en zal er nadrukkelijk moeten worden gekeken naar de financiering van deze projecten. Het CDA vraagt zich wel af of iedereen er van bewust is dat bij keuze voor variant B de huidige afslag in zijn geheel komt te vervallen. Juist in deze voor ondernemers moeilijke tijd verdienen zij de steun van de Oldebroekse politiek. Veel en goed ondernemerschap betekent werkgelegenheid. Dat is waar het CDA zich hard voor wil maken.

CDA Oldebroek
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie