Pagina 1 van 1

Lijstvolgorde partijen waterschapsverkiezingen bekend

Geplaatst: za feb 07, 2015 17:21
door Redactie
Lijstvolgorde partijen waterschapsverkiezingen bekend

Het centraal stembureau van Waterschap Vallei en Veluwe heeft vrijdag 6 februari de lijstvolgorde voor de waterschapsverkiezingen van 18 maart bepaald. Op woensdag 18 maart zijn er verkiezingen voor zowel het waterschapsbestuur, als voor provinciale staten. Met één bezoek aan het stembureau kunnen de kiezers dan twee keer stemmen.

Lijstvolgorde
  1. Partij van de Arbeid (PvdA)
  2. Christen Unie
  3. Water Natuurlijk
  4. Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP)
  5. 50PLUS
  6. CDA
  7. VVD
  8. AWP Vallei en Veluwe
  9. Lokaal Waterbeheer
Loting
Doorgaans bepaalt het aantal stemmen van de vorige verkiezingen de volgorde van de lijsten. Omdat Waterschap Vallei en Veluwe in 2013 ontstond uit een fusie van Waterschap Vallei en Eem en Waterschap Veluwe, zijn er voor het nieuwe bestuur nog geen verkiezingen geweest. In dat geval bepaalt het stembureau door loting de volgorde van de partijen.

Taken bestuur

Het waterschap zorgt voor veilige dijken, een goed beheer van het oppervlaktewater en het zuiveren van afvalwater. Het waterschapsbestuur houdt de vinger aan de pols op het gebied van veiligheid en gezondheid in het waterbeheer, maakt keuzes in de inrichting van uw leefomgeving en bepaalt en controleert de budgetten. De verkiezingen bieden de mogelijkheid invloed op dat waterschapsbestuur uit te oefenen.