Bewoners Veldheem mogen weer naar buiten

Corona reacties
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9698
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Bewoners Veldheem mogen weer naar buiten

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 18 april 2020
Bewoners Veldheem mogen weer naar buiten
 
In het eerste weekend van april bleek dat er bij zorginstelling Careander in Veldheem in Wezep extra maatregelen nodig waren in verband met de coronacrisis. In dit deel van Veldheem wonen mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel zelfstandig. Deze bewoners krijgen daarbij de nodige ondersteuning vanuit Careander. Deze bewoners zijn sinds die tijd in quarantaine of hebben deze afgelopen tijd buiten Veldheem doorgebracht. De extra maatregelen waren nodig omdat een aantal bewoners positief was getest op het coronavirus.

 
De bewoners zijn inmiddels allemaal weer gezond en er zijn geen nieuwe besmettingen. Daarom worden de quarantaine-maatregelen, volgens de richtlijnen, met ingang van dit weekend versoepeld.  Dit gaat samen met extra hygiëne-maatregelen, zoals het ontsmetten van de handen bij de ingang van het pand en aanvullende afspraken over bezoek . Bewoners die nu in quarantaine zitten of op een andere locatie zijn mogen weer naar buiten of terug naar hun eigen appartement. Voorwaarde daarvoor is uiteraard wel dat zij klachtenvrij zijn en er ook geen klachten zijn op de locatie waar ze tot nu toe verbleven.
 
Zorginstelling Veldheem bestaat uit twee delen. Een deel met cliënten van Careander en een deel met cliënten van Viattence. De maatregelen waar nu over gesproken wordt zijn maatregelen die specifiek bedoeld zijn voor de bewoners die begeleiding krijgen van Careander. Voor de bewoners van Veldheem die vallen onder de zorg van zorginstelling Viattence verandert er voorlopig niets.
 
De eerdere maatregelen en ook deze nieuwe afspraken zijn in goed overleg tussen Careander, de GGD en de gemeente  Oldebroek gemaakt.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.