Telefoonlijn Huiskamer van start en Paskamer op verzoek open

Corona reacties
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9613
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Telefoonlijn Huiskamer van start en Paskamer op verzoek open

Bericht door Redactie »

Telefoonlijn Huiskamer van Wezep van start gegaan en De Paskamer op verzoek open.

De deuren van de Huiskamer van Wezep zijn gesloten en zullen, helaas, vanwege de coronamaatregelen voorlopig gesloten blijven. Dat is jammer voor alle mensen die graag in De Huiskamer kwamen voor een praatje bij de koffie, te biljarten, te koersballen of te handwerken of voor al die andere activiteiten. De eenzaamheid neemt toe onder de mensen, nu we al weken bijna geen contact meer hebben met elkaar, elkaar niet kunnen zien en spreken, laat staan dat we elkaar een knuffel kunnen geven.

Afbeelding

Een praatje maken kan in ieder geval wel per telefoon. Daarom is er nu de telefoonlijn vanuit De Huiskamer van start gegaan. Iedereen, die behoefte heeft aan een praatje, kan bellen. De Huiskamer wil een luisterend oor bieden. U kunt bellen met de Huiskamer voor zomaar een praatje of om een verhaal of ervaring met iemand te delen. Het is niet bedoeld voor vragen om hulp, daarvoor kan het OldebroekCoronahulp meldpunt gebeld worden.

In de Huiskamer van Wezep heeft De Paskamer, tweedehandskleding, haar plekje. Toen de Huiskamer nog open was, maakten veel mensen daarvan gebruik. Nu het mooie lenteweer is aangebroken, hebben de vrijwilligers van de Paskamer winterkleding verwisseld voor zomerkleding. Wanneer er behoefte is aan kleding, dan kan er ook met De Huiskamer gebeld worden. Er wordt een afspraak met u gemaakt om naar de Huiskamer te komen. Een vrijwilliger van de Paskamer zal dan aanwezig zijn om u te helpen. Wilt u wel alleen komen? De vrijwilliger zal vanzelfsprekend afstand houden.

Aan aanbod van tweedehandskleding was gelukkig nooit gebrek, maar op dit moment kan kleding, die u graag kwijt wilt, niet ingeleverd worden bij de Huiskamer.

Het telefoonnummer van de Huiskamer van Wezep is 06-83988357 en is elke dag bereikbaar van ´s morgens 9.00 uur tot ´s avond 21.00 uur.
En voor de volledigheid: voor hulpvragen kunt u contact opnemen met OldebroekCoronahulp, www.presentoldebroek.nl/oldebroekcoronahulp of Sociaal Team, sociaalteam@oldebroek.nl , telefoonnummer 0525-638333.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.