Pagina 1 van 1

Meisjes vechten voor toekomst bij WHC.

Geplaatst: wo mei 27, 2009 7:34
door Redactie
Meisjes vechten voor toekomst bij WHC.

Bij WHC is het niet mogelijk dat meisjes in de jongensteams C1 of C2 voetballen, terwijl jongens het wel mogen. Stephanie van Diepen en Marlien Lammers meisjes vinden dat niet eerlijk. Sommige mensen vinden dat meisjes in een meidenteam horen te voetballen. Maar wat als het meisjesteam vol zit en er te weinig meiden zijn voor twee meidenteams? Dan hebben de meisjes geen kans om hoger op te kunnen voetballen. Als meisjes goed genoeg zijn waarom zouden ze dan niet in C1 of C2 mogen? Daarom zijn Stephanie en Marlien een handtekeningenactie begonnen. De pas begonnen actie heeft al enkele honderden handtekeningen opgeleverd.
Met deze actie willen ze aan WHC te laten zien dat meisjes ook een kans verdienen goed te worden en voetbal te spelen op hun eigen niveau.

Re: Meisjes vechten voor toekomst bij WHC.

Geplaatst: do mei 28, 2009 16:10
door Redactie
Marlien en Stephanie houden ook op de markt een handtekening actie voor gelijke rechten tussen de jongens en de meisjes bij WHC.
Op de markt komen ze ook langs de verkiezingstand van de PvdA. Bert-Jan Dokter ondersteunt van harte de actie van de meiden; "Niet naar sekse, ras of geloof kijken maar beoordelen hoe goed je bent in de sport waar je aan doet"

Afbeelding

Re: Meisjes vechten voor toekomst bij WHC.

Geplaatst: za aug 15, 2009 9:44
door Redactie
Voetbalster wil met de beste jongens mee
door Pieter Steenbergen. Stentor zaterdag 15 augustus 2009 | 08:36 |

Stephanie van Diepen (links) en vriendin Marlies Lammers met de handtekeningen die ze hebben verzameld. Met die steunbetuigingen willen ze bereiken dat het bestuur van WHC Stephanie tot de C1of de C2 toelaat. foto Henri van de Beek

WEZEP - Het leven is niet eerlijk in de ogen van Stephanie van Diepen. De voetbalster van WHC speelt al jaren bij de jongens en denkt dat haar voetbalkwaliteiten toereikend zijn om in één van de hoogste C-elftallen te demonstr.....lees hier verder