Jubileumfeest Rode Kruis Elburg en Oldebroek 11 oktober 2014

Reünies en jubileums en misschien hiervoor ook op zoek naar oud leden. Meld het hier.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9660
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Jubileumfeest Rode Kruis Elburg en Oldebroek 11 oktober 2014

Bericht door Redactie »

Jubileumfeest Rode Kruis Elburg en Oldebroek 11 oktober 2014

Rode Kruis afdeling 70 jaar actief in Elburg en Oldebroek
De afdeling Elburg en Oldebroek van het Rode Kruis viert haar 70- jarig jubileum met een spetterend feestje voor jong en oud. Op 1 oktober 1944 werd de afdeling opgericht en op za­terdag 11 oktober 2014 is het groot feest in en rond het Rode Kruis gebouw in Oldebroek (Van Sytzamalaan).


Afbeelding

Feestprogramma met reünie
De 85 (jonge) vrijwilligers hebben een mooi feestprogramma georganiseerd. Met onder an­dere een stormbaan en springkussen voor de kinderen, demonstraties eerste hulpverlening en AED, informatie over de opleidingen voor vrijwilligers, er is een show met historische en nieuwe voertuigen, een rad van avontuur met mooie prijzen, een historische (foto) expositie, de welfareclub geeft workshops en verder is er een pannenkoekenverkoop voor het jongeren voor jongeren-project ‘Happy Day’. Natuurlijk ontbreken koek en zopie niet op deze feestelij­ke middag, die duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Bezoekers kunnen het beste parkeren bij het gemeentehuis, op 5 minuten afstand van het Rode Kruisgebouw.
’s Avonds is er een feestelijke reünie voor de vele (oud) vrijwilligers, van 19.00 tot 22.00 uur. Hiervoor kan men zich aanmelden via Facebook, Rode Kruis afdeling Elburg en Oldebroek of bij Ria van Boven tel. 0525-633485.

Hulp ver weg en dichtbij
Het Nederlandse Rode Kruis werd in 1867 opgericht  "tot het verleenen van hulp aan zieke en gewonde krijgslieden in tijd van oorlog”. Later waren de werkzaamheden vooral gericht op hulp aan zieken. Tegenwoordig gaat het om noodhulp ver weg en dichtbij, om eerste hulp bij eve­nementen, om opleidingen van vrijwilligers en om ondersteuning van mensen die zelfstandig willen blijven wonen en meedoen aan de samenleving.

Het aanbod van de Rode Kruis- afdeling Elburg en Oldebroek voorziet in een telefoonster voor dagelijks contact, een ambulance en een rolstoelbus voor een uitje of familiebezoek, creatieve middagen voor ouderen, bijzondere vakanties op een schip of landgoed, feestelijke contactdagen in de regio, eerste hulp bij jaarlijks zeventig evenementen van groot tot klein in beide gemeenten en uiteenlopende cursussen en workshops voor alle inwoners.

In 2015 start de afdeling cursussen voor mensen die risico’s in en rond het huis willen ver­minderen en wat meer zelfredzaam willen worden, o.a. via lokale netwerken en betrokken­heid in de buurt. Zie voor informatie onze website: www. nrkeo.nl
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie