091127 Veelzijdig instrumentalisten Dorpskerk Oldebroek

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
jan bredewout
Berichten: 863
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep

091127 Veelzijdig instrumentalisten Dorpskerk Oldebroek

Bericht door jan bredewout »

Op d.v vrijdag 27 november organiseert de orgelcommissie haar laatste concert in de serie orgelconcerten die dit afgelopen jaar hebben plaatsgevonden.

Evenals vorig jaar wordt de concertenreeks afgesloten met een instrumentaal concert met daarbij verschillende muziekinstrumenten.Het concert wordt gehouden in de Dorpskerk te Oldebroek (kerkstraat 1).

De instrumentalisten op deze avond zijn; Jacques Marcus (fluiten), Henk van der Maten (piano/orgel), Johan van der Graaf (orgel/piano) en Marleen Regterschot (zang).

- Jacques Marcus studeerde fluit aan het conservatorium te Utrecht. Later raakte hij ook gefascineerd door de klanken van de panfluit en op dit instrument wist hij zich eveneens te bekwamen. U kunt hem tegenkomen op concerten van uiteenlopende aard, zowel klassiek, lichtklassiek, lichte muziek, Zuid-Amerikaans, Roemeens, enz. Jacques verleent regelmatig zijn medewerking aan de radio, tv (Nederland zingt), en CD opnamen. Hij speelde bij diverse orkesten en maakte tournees naar onder meer de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Duitsland en Oostenrijk.

- Henk van der Maten speelde al op jonge leeftijd in de zondagse eredienst. Hij kreeg orgelles van o.a Peter Eilander.
Hij studeerde aan het Conservatorium in Zwolle. Henk is werkzaam als organist van de Johanneskerk en de ontmoetingskerk in Heerde en is tevens dirigent van een aantal koren in de regio waaronder Vox Humana te Oldebroek. Ook Henk werkt veelal mee aan orgelconcerten en aan opname’s voor radio, TV en CD.

- Johan van der Graaf kreeg zijn orgelopleiding bij Peter Eilander. Momenteel volgt hij pianolessen bij Herman Riphagen. Op 11 jarige leeftijd begeleidde Johan voor de eerste keer de samenzang op het Flentrop-orgel van de dorpskerk te Oldebroek. Als begeleider op orgel en piano werkt Johan regelmatig mee tijdens diverse uitvoeringen en concerten van verschillende koren.

- Marleen Regterschot (21 jaar) studeert momenteel klassieke zang bij Rietje Bakker aan het Art EZ Conservatorium te Zwolle. Met haar prachtige stem soleert ze regelmatig bij koren in de regio. Naast zingen speelt Marleen piano en dwarsfluit. Vorig jaar maakte Marleen haar debuut in Oldebroek.

Naast samenzang zal er een gevarieerd programma worden aangeboden. Jacques Marcus zal op deze avond verschillende fluiten ten gehore brengen. Johan van der Graaf en Henk van der Maten zullen afwisselend het orgel en de piano bespelen.
Het anderhalf durend concert begint om 20.00 uur (inloop 19.30 uur).

Intree volwassenen €7.50 (kinderen t/m 12 jaar €3,--).

Tijdens de pauze is er gelegenheid om koffie/thee/limonade te nuttigen en een kijkje te nemen bij de CD/DVD tafels.

Voor meer info; 0525-685721 of 0525-633225
Plaats reactie