100424 Boergerij Bloesemtoer.

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

100424 Boergerij Bloesemtoer.

Bericht door Redactie »

Boergerij Bloesemtoer

OLDEBROEK - Er zijn twee momenten waarop de boomgaarden van Fruittuin Verbeek op hun mooist zijn. De weken waarin de bomen vol hangen met zongerijpt fruit, klaar voor de pluk. En daarnaast die korte periode dat de bomen volop in bloei staan. En dat is deze week!


Afbeelding
Foto's Laura van der Linde

Kleine roze met witte bloemetjes. Overal. Honderd aan een tak, drieduizend aan een boom, vele miljoenen in de boomgaard. Het is een prachtig gezicht en Ton en Annette Verbeek willen dit graag met iedereen delen. “Vanuit de Boergerij organiseren we dit jaar verschillende activiteiten. We willen zo uiting geven aan het uitgangspunt dat de Boergerij een ontmoetingsplek is voor boeren en burgers. In dit geval nodigen we de mensen uit in onze eigen fruittuin.”

Op zaterdag 24 april kan jong en oud deelnemen aan de Boergerij Bloesemtoer. Om 10.00 uur start de eerste rondleiding waarbij u te voet een wandeling door de boomgaard kunt maken. U krijgt te horen hoe een bloemetje uiteindelijk een appel wordt. Ton Verbeek: “Een appel die niet te klein is, die sappig is, die geen plekjes heeft en die nog even kan duren. Dat wil je bereiken als fruitteler. Hoe we dat voor elkaar krijgen vertellen we graag.” En wist u bijvoorbeeld dat de bijen een belangrijke functie hebben in dit proces? De imker is aanwezig om dit toe te lichten.

Afbeelding

Ieder heel uur is er een rondleiding (Laatste om 15.00 uur) en op ieder half uur (eerste om 10.30 uur en de laatste om 15.30 uur) rijdt er een treintje door de boomgaard.

Verder kunt u een blik werpen op de nieuwe moestuin en kunt u in de knusse boerenschuur koffie, thee of een fruitsapje drinken. Voor de liefhebbers is er gebak. Meer weten over de Boergerij of over de komende activiteiten? Kijk op www.boergerij.nl.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie