100911 Geitenkeuring bij Boerderijmuseum

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10144
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

100911 Geitenkeuring bij Boerderijmuseum

Bericht door Redactie »

Geitenkeuring bij Boerderijmuseum

OLDEBROEK - Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 11 september wordt bij het Boerderijmuseum in Oldebroek een keuring van Nederlandse Landgeiten georganiseerd. Maar liefst 187 dieren van dit bijzondere ras zijn voor de keuring ingeschreven met deelnemers uit het midden van Nederland.


Afbeelding

Nog niet zo lang geleden werd de Nederlandse Landgeit met uitroeiing bedreigd, maar dankzij veel hobbyfokkers zijn er nu weer enkele duizenden dieren van dit ras. Deze geiten kwamen veel voor op schilderijen van Paulus Potter, een kunstschilder uit de Gouden Eeuw.

Hoogtepunt is de keuring van meerjarige bokken, forse knapen met een indrukwekkend gewei. Ze lopen ook in het weiland rondom het museum. Kinderen kunnen een ritje met een bokkenwagen maken.

Het Boerderijmuseum ‘De Bovenstreek’ is tijdens de Open Monumentendag gratis toegankelijk voor het publiek. De boerderij werd gebouwd in het jaar 1753. Hier laat men zien, hoe de boeren vroeger leefden en werkten. Fraai zijn de klederdrachten van de Veluwe met ook een schitterende collectie mutsen, die onlangs werd aangekocht.

Vanuit het Boerderijmuseum kan men deelnemen aan een wandel-, fiets- of een autoroute langs monumenten in de gemeente Oldebroek. Tal van fraaie boerderijen komt u onderweg tegen, maar ook historische landhuizen.

Afbeelding

Kijk ook eens op http://www.museumoldebroek.nl/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie