Dossier bedrijventerrein H2O

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Dossier bedrijventerrein H2O

Bericht door Redactie »

Dossier bedrijventerrein H2O
door martin rotman

Het zo ondertussen eens tijd om zoveel mogelijk informatie rond de ontwikkelingen van het bedrijventerrein op een rijtje zetten. Al bij de eerste plannen was er een discussie tussen de optimisten en pessimisten, de één zag unieke kansen de ander alleen maar beren op de weg.
Ondertussen heeft project vertraging opgelopen door de wereldweide crisis. Krijgen de pessimisten gelijk? Gaat het terrein het doel van het verplaatsen van eigen bedrijven uit de drie deelnemende gemeente halen?

oktober 2007
H2O Hattem ligt stil door uitspraak Raad van State

januari 2009
'Verkoop zal jaartje langer duren'

februari 2009
Van Werven moet verhuizen naar H2O. (vl)
Onderzoek naar risico's H2O (stentor)
Bedrijven uit verschillende sectoren in gesprek over productie en omzetting biomassa

juli 2007
Hattemerbroek: bouwrijp H2O, maar nog steeds vol emoties?

juni 2009
ONK Supermoto op bedrijventerrein Hattemerbroek

januari 2010
Grand Master Plan failliet Bedrijventerrein Hattemerbroek (abo)

juli 2010
Eerste koopcontract op het Bedrijvenpark H2O.

november 2010
Van Werven niet naar H2O

december 2010
Eerste grondoverdracht op Bedrijvenpark H2O
Keurmerk Veilig Ondernemen voor 4 Bedrijventerreinen H2O

januari 2011
VVD gaat helemaal voor nieuwe op- en afrit A28

februari 2011
Ontsluitingvarianten bedrijventerrein H2O
Najaarsbericht en vooruitzichten 2011 bedrijvenpark H2O

mei 2011
Lokaal duurzaam energiebedrijf voor een groene toekomst van het Bedrijvenpark H2O
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Dossier bedrijventerrein H2O

Bericht door Redactie »

CDA OLDEBROEK WIL ACTIEF STUREN OP BEDRIJVENTERREIN H2O EN BEDRIJVENTERREIN ZEUVEN HEUVELS
maandag 16 mei 2011

Afgelopen woensdag was in de commissievergadering het Meerjaren Programma Grondbeleid aan de orde. Het CDA had hier in de raadsvergadering van december 2010 al om gevraagd en destijds de toezegging gekregen dat in overleg met de raad de bestaande projecten worden doorgelicht waarbij er per project wordt besloten of er nog grond kan worden aangekocht.....lees hier verder
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Dossier bedrijventerrein H2O

Bericht door Redactie »

ingezonden Huub Verberk fractie lid ABO
Waarom moet de gemeente Oldebroek een gebouw aan de Zeven Heuvels (niet) kopen?

Vorige week heeft een meerderheid van de gemeenteraad besloten een oud gebouw op het industrieterreintje “Zeven Heuvels” te kopen. Waarom is niet iedereen duidelijk.
Ruim 10 jaar geleden is besloten het grote industrie terrein H2O te ontwikkelen. De provincie vond het goed dat de drie gemeenten Heerde, Hattem en Oldebroek (H2O) dit gezamenlijk deden. De voorwaarde was wel dat met de “winst” de oude industrieterreinen werden gesaneerd. Het is niet duidelijk welke afspraken hierover gemaakt zijn. Moest de gemeente deze sanering regelen of moest H2O BV dit doen? Moest H2O alleen het financiële deel doen of ook de praktische sanering?
Ruim drie jaar geleden gaf de eigenaar van het “Jonker” gebouw aan dat hij het wel wilde verkopen. H2O kocht het gebouw met toestemming van de gemeente. Het was immers de bedoeling dat met de komst van het nieuwe industrieterrein, de oude terreinen zouden verdwijnen. Niemand weet wat de uiteindelijke bestemming van de “Zeven Heuvels” zal worden. Men heeft aan woningbouw gedacht, maar door het geluid van de trein, is dit niet mogelijk. Waarschijnlijk moet dit terrein teruggegeven worden aan de natuur. Er komen dus bomen en grassprietjes. De grond heeft dan weinig waarde en alle gebouwen worden gesloopt.
De winst van H2O was voorspeld op 60 miljoen euro. Als alle kavels binnen 20 jaar verkocht werden, was deze winst mogelijk. De verkoop verloopt echter zeer traag. Op dit moment nog maar één kavel. Daardoor is de verwachtte winst verlaagd naar 40 miljoen, te verdelen over drie gemeenten.
Waarschijnlijk is er vorig jaar door het bestuur van H2O BV besloten dat men de sanering van de oude terreinen niet meer wilde doen. De reden voor de verandering zou kunnen zijn dat de gemeenten op deze wijze weer zelf verantwoordelijk worden voor de oude industrieterreinen. Daarom was de gemeente Oldebroek “verplicht” het oude pand “Jonker” van H2O te kopen, voor een forse prijs en veel bijkomende kosten. Een andere reden voor de verkoop kan zijn dat H2O een liquiditeit (geld te kort) probleem heeft. Er moet immers veel rente betaald worden en er zijn geen inkomsten.
Tijdens de raadsvergadering vorige week ontstond er veel verwarring over dit onderwerp. Wat is de uiteindelijke bestemming van dit terrein? Is de gemeente ook verplicht de anderen gebouwen te kopen? Wanneer had de raad besloten akkoord te gaan met deze koop? Wanneer is besloten dat de panden die H2O is haar bezit heeft, verplicht door de gemeente gekocht moeten worden? Er kwamen verschillende antwoorden. Het zou al besloten zijn in 2001 en ook in 2004 en daarna in de zomer 2010. Ook zou de raad dit besloten hebben in oktober of november 2010. In de notulen staat echter niets vermeld. Wel heeft het CDA in het najaar 2010 haar bezorgdheid uit gesproken over dit oude terrein. Het CDA twijfelde toen al aan het nut van een eventuele aankoop zonder dat de bestemming van deze grond duidelijk was. ABO is altijd al van mening geweest dat de gemeente geen nieuwe complexen moet starten gezien de grote financiële risico’s.
CDA en ABO wilden eerst meer duidelijkheid over de besluitvorming en de grote financiële risico’s. De andere partijen wilden hier niet over praten omdat het al besloten was. Het liefst had men deze aankoop met een hamerslag afgedaan. Omdat ABO en CDA geen duidelijkheid kregen, stemden beide partijen tegen. De meerderheid van de raad was echter voor de aankoop. Daarom is de gemeente nu eigenaar van een oud pand waarvan niemand weet, wat de bestemming zal zijn.
Mochten er feitelijke onjuistheden is dit verhaal staan hoor ik het graag.

Huub Verberk fractie lid ABO
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Nieuwe vestigers op Bedrijvenpark H2O

Bericht door Redactie Noord »

Persbericht Bedrijvenpark H2O d.d. 24 augustus 2011

HATTEMERBROEK - Vandaag hebben Ma-koi Swimming Jewels uit Hattem en Van Guilik BBQ en Catering uit Heerde hun handtekening gezet onder een koopovereenkomst voor in totaal 2.600 m2 grond op het Bedrijvenpark H2O.

Ma-koi Swimming Jewels is specialist op het gebied van vijverbouw en handel in koi, exotische vissen en vijverbenodigdheden. Door het succes van de onderneming bleek de huidige huisvesting op bedrijventerrein de Netelhorst in Hattem nu te klein geworden. Ma-koi ziet de nieuwe locatie op Bedrijvenpark H2O als de perfecte plek om de volgende stap met het bedrijf te zetten.

Afbeelding


Van Guilik BBQ en Catering, marktleider in BBQ in het gebied Zwolle – Apeldoorn en ook bekend van de grote slagerij in Zwolle (in de Boni) opereert momenteel gedeeltelijk vanuit Heerde. Vestiging en uitbreiding op een locatie midden in het werkgebied van Van Guilik is een belangrijke reden voor de keuze voor bedrijvenpark H2O als nieuw hart van het bedrijf. Ma-koi en Van Guilik vonden elkaar in de afgelopen periode in het ontwerpproces, resulterend in de ontwikkeling van één gezamenlijk pand, verdeeld in drie grote units. De derde, tussengelegen, unit zal vooralsnog beschikbaar gesteld gaan worden aan een ander bedrijf. Ma-koi en Van Guilik nemen dit deel over enkele jaren mogelijk ook zelf in gebruik; een uitermate toekomstbestendig plan derhalve.

Rik Duijn, directeur van het bedrijvenpark, is bijzonder tevreden met de vestiging van de twee lokale bedrijven: “Ma-koi en Van Guilik hebben hun kansen op Bedrijvenpark H2O prima ingeschat.” Gelet op lopende gesprekken met andere bedrijven, is de verwachting dat er op korte termijn meer bedrijven zich gaan vestigen. “Ondanks het slechte economisch tij zien wij een kentering bij het lokale bedrijfsleven; de aanvankelijk afwachtende houding begint nu te veranderen, waarbij de mogelijkheden van het bedrijvenpark veel duidelijker worden onderkend. In heel Nederland zijn nagenoeg alle bedrijvenparken volledig stil komen
te liggen vanwege de onzekere marktomstandigheden. Bij ons begint juist nu de loop er goed in te komen. De oorspronkelijke ‘verplaatsingsfilosofie’ van de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek blijkt dus te werken. Dat komt ons, met dank aan de lokale ondernemers mentaliteit, zeer goed uit”.

Volgens Duijn liggen er bovendien goede mogelijkheden in een samenbundeling van krachten met de gemeenten Zwolle en Kampen: “Ons commercieel speelveld ligt, naast de regio Noord-Veluwe, ook binnen het IJsseldelta gebied, bijvoorbeeld op logistiek vlak. Het Bedrijvenpark H2O is een logistieke toplocatie met haar ligging op de kruising van de A50 en A28. Samen met de gemeenten Zwolle en Kampen zouden we ons zeer sterk en internationaal kunnen profileren”.

Het Bedrijvenpark H2O is een recent ontwikkeld bedrijventerrein van ca. 70 ha groot. Het wordt duurzaam ontwikkeld en bestuurd door de ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV. De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek participeren in deze vennootschap. Nadere informatie is te vinden op de website http://www.bedrijvenparkh2o.nl, of via tel. nr. 0651495567 (Rik Duijn, Bedrijvenpark H2O) of 0653702155 (Richard van der Velden, Bedrijvenpark H2O).

Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV Wezep, 24 augustus 2011
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie Noord
Redactie
Berichten: 734
Lid geworden op: vr apr 16, 2010 21:03
Locatie: Wezep

Muziekhuis Souman verhuist naar Bedrijvenpark H2O

Bericht door Redactie Noord »

Muziekhuis Souman verhuist naar Bedrijvenpark H2O

WEZEP - Vandaag is de koopovereenkomst getekend voor de vestiging van Muziekhuis G. Souman uit Wezep op een kavel van ruim 1.800 m2 op het Bedrijvenpark H2O. Muziekhuis Souman is een speciaalzaak in muziekinstrumenten. Muziekhuis Souman is momenteel nog aan de Stationsweg in Wezep gevestigd. Projectontwikkelaar RVG Development uit Oosterbeek sloot eerder deze maand een overeenkomst met de gemeente Oldebroek voor de ontwikkeling van ruim 50 woningen op de huidige locatie van Souman en aangrenzend terrein.


RVG en Souman zien in Bedrijvenpark H2O een prima locatie om Muziekhuis Souman een nieuwe plek om te ondernemen te geven, zo vertelde Ron de Gruyter namens RVG: “Souman krijgt een perceel bij de entree van het bedrijvenpark, vol in het zicht en aan de Duurzaamheidstraat.”

Rik Duijn, directeur van het bedrijvenpark, is zeer content met de vestiging van Muziekhuis Souman: “Wederom een lokaal bedrijf dat bovenregionaal opereert maar op Bedrijvenpark H2O de kansen voor de toekomst ziet, in het economisch sterke gebied rondom Zwolle. Dit is in een jaar tijd het vierde bedrijf dat de beslissing heeft genomen naar het nieuwe bedrijvenpark te komen. Je ziet dat zelfs in deze economisch onzekere tijden het lokale bedrijfsleven durft te investeren en dat de samenwerking tussen de drie H2O gemeenten haar vruchten begint af te werpen.”

Het Bedrijvenpark H2O is een recent ontwikkeld bedrijventerrein van ca. 70 ha groot. Het wordt duurzaam ontwikkeld en bestuurd door de Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV. De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek participeren in deze vennootschap.

Nadere informatie is te vinden op de website http://www.bedrijvenparkh2o.nl, of via tel. nr. 0651495567 (Rik Duijn, Bedrijvenpark H2O) of 0653702155 (Richard van der Velden, Bedrijvenpark H2O).
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Dossier bedrijventerrein H2O

Bericht door Redactie »

Zekerheid voor Souman en Spakman
Bron www.destentor.nl door Pieter Steenbergen zaterdag 14 januari 2012

WEZEP - Souman en Spakman, het klinkt als een illuster stripheldenduo. De een doet in instrumenten, de ander verkoopt meubelen. Verschillende handel, maar een vergelijkbare positie. Na jaren onzekerheid breekt spoedig een nieuw begin aan........

...... Met name ABO, ChristenUnie en de PvdA wilden het fijne weten van deze uitkomst, die door wethouder Albert Kok als eenmalig werd bestempeld. "Een uitzonderlijk dossier vergt een uitzonderlijk voorstel." ........

....... "We praten onze rol recht. Deze deal is er vanuit ontwikkelaarsbelang gekomen. Het hoeft niet nadelig te zijn, maar benoem het wel zo", aldus Bert Jan Dokter (PvdA).
Hij repte zelfs van mogelijk te duur aangekochte gronden door de gemeente. Wethouder Kok (CU) noemde de Pvda 'zuur'. ..........lees het gehele artikel op de website van de Stentor.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Dossier bedrijventerrein H2O

Bericht door Redactie »

Persbericht Bedrijvenpark H2O d.d. 3 februari 2012
Meer prijsdifferentiatie op Bedrijvenpark H2O

Het Bedrijvenpark H2O gaat met terugwerkende kracht tot 1 januari van dit jaar een gewijzigd grondprijsbeleid doorvoeren. De ‘vanaf’ prijs voor een bedrijfskavel wordt nu € 130 per vierkante meter, exclusief omzetbelasting. Het gaat niet om een prijsverlaging, als wel om het aanbrengen van een grotere differentiatie in de prijzen, onder andere om beter aan te sluiten bij de grondprijzen op bedrijventerreinen in de regio en bij de huidige markt.


Volgens Rik Duijn, directeur van het bedrijvenpark, is samenbundeling van krachten met de gemeenten Zwolle en Kampen in de huidige economische omstandigheden van belang: “Ons commercieel speelveld ligt, naast de regio Noord-Veluwe, ook binnen het IJsseldelta gebied, bijvoorbeeld op logistiek vlak. Het Bedrijvenpark H2O is een logistieke toplocatie met haar ligging op de kruising van de A50 en A28. Samen met de gemeenten Zwolle en Kampen kunnen we ons sterk en internationaal profileren.
Het in lijn brengen van de uitgifteprijzen is dan ook een logische stap. De grondprijzen op het bedrijvenpark liggen per 1 januari 2012 tussen € 130 en € 190 per vierkante meter”.

Welke prijzen voor welke bedrijfskavels op Bedrijvenpark H2O gelden, is te lezen op de website van het bedrijvenpark, www.bedrijvenparkh2o.nl

Het Bedrijvenpark H2O is een recent ontwikkeld bedrijventerrein van ca. 70 ha groot. Het wordt duurzaam ontwikkeld en bestuurd door de Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV. De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek participeren in deze vennootschap.

Nadere informatie is te vinden op de website www.bedrijvenparkh2o.nl , of via tel. nr. 0653702155 (Richard van der Velden, Bedrijvenpark H2O).

Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV Wezep, 6 februari 2012
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Dossier bedrijventerrein H2O

Bericht door Redactie »

H20 blijft optie voor Van Werven
Bron www.destentor.nl door Pieter Steenbergen | zaterdag 11 februari 2012

OLDEBROEK - Gemeente en provincie blijven proberen om afvalverwerker Van Werven naar bedrijventerrein Hattemerbroek te krijgen.....lees verder op de website van de Stentor.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Dossier bedrijventerrein H2O

Bericht door Redactie »

Persbericht Bedrijvenpark H2O d.d. 6 februari 2013
Muziekhuis Souman naar Bedrijvenpark H2O

Vandaag, 6 februari 2013, heeft de eigendomsoverdracht plaatsgevonden ten behoeve van de vestiging van Muziekhuis G. Souman uit Wezep, op een kavel van ruim 1.800 m2 op het Bedrijvenpark H2O. Op korte termijn zal nu met de bouw worden gestart.

Afbeelding

Muziekhuis Souman is, met meer dan 35 jaar ervaring, dé speciaalzaak in muziekinstrumenten en accessoires, variërend van vleugels en piano’s tot gitaren, accessoires en geluidapparatuur.

Muziekhuis Souman is momenteel nog aan de Stationsweg in Wezep gevestigd. Projectontwikkelaar RVG Development uit Oosterbeek sloot eerder een overeenkomst met de gemeente Oldebroek voor de (her)ontwikkeling van de huidige locatie van Souman en aangrenzend terrein naar woningbouw.

RVG en Souman zien in Bedrijvenpark H2O een prima locatie om Muziekhuis Souman een nieuwe plek om te ondernemen te geven, zo vertelde Ron de Gruyter namens RVG: “Souman krijgt een mooi perceel en een meer dan representatief pand bij de entree van het bedrijvenpark, vol in het zicht en aan de Duurzaamheidstraat.”

Rik Duijn, directeur van het bedrijvenpark, is zeer content met de vestiging van Muziekhuis Souman: “Wederom een lokaal bedrijf dat bovenregionaal opereert maar op Bedrijvenpark H2O de kansen voor de toekomst ziet, in het economisch sterke gebied rondom Zwolle. Deze bedrijfsverplaatsing raakt de kern van waar het bij de ontwikkeling van het bedrijvenpark om begonnen is; het faciliteren van de lokale ondernemersgeest, gecombineerd met de herontwikkeling van de achterblijvende locatie.”

Het Bedrijvenpark H2O is een recent ontwikkeld bedrijventerrein van ca. 70 ha groot. Het wordt duurzaam ontwikkeld en bestuurd door de Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV. De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek participeren in deze vennootschap.

Nadere informatie is te vinden op de website www.bedrijvenparkh2o.nl, of via tel. nr. 0651495567 (Rik Duijn, Bedrijvenpark H2O) of 0653702155 (Richard van der Velden, Bedrijvenpark H2O).

Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV Wezep, 6 februari 2013
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Zeuven varianten voor Zeuven Heuvels

Bericht door Redactie »

Zeuven varianten voor Zeuven Heuvels
bron website CU Oldebroek maandag 11 februari 2013 18:44

Het bedrijventerrein Zeuven Heuvels in Wezep is een lastig dossier voor de gemeente. In de raadsvergadering van 31 januari hebben we er over gesproken. De sanering van dit bedrijventerrein was destijds één van de voorwaarden van de provincie om in te stemmen met de ontwikkeling van bedrijventerrein Hattemerbroek. Alle fracties waren het er wel over eens dat er wat moet gebeuren maar het financiële plaatje is een probleem.

De plannen waren zo mooi!
Een groot nieuw bedrijventerrein in de oksel van de A28 en de A50. De provincie Gelderland was enthousiast over de samenwerking van Hattem, Heerde en Oldebroek in deze. Één van de voorwaarden was de sanering van enkele verouderde bedrijfsterreinen waaronder de Zeuven Heuvels in Wezep. Dat verlies zou geen probleem zijn want we gingen miljoenen verdienen.

Hoe anders is de situatie anno 2013. Het bedrijventerrein de Zeuven Heuvels heeft inmiddels de bestemming natuur gekregen conform de overeenkomst met de provincie. Met als gevolg een onzekere situatie voor de ondernemers die er hun bedrijf hebben, plannen willen maken, daarin hebben geïnvesteerd, en ook voor de verschillende verenigingen die er hun onderkomen hebben. Er is geen geld om tegemoet te komen in de kosten voor verplaatsing en met de huidige bestemming zit vrij wel alles op slot.

Hoe nu verder:

Als fractie van de ChristenUnie vinden we dat we als raad hier een verantwoordelijkheid in hebben. We kunnen niet maar zo zeggen we hebben geen geld. Er moet een oplossing komen.

In de motivatie tot verschuiving van het accent naar H2O hebben we destijds de ondernemers meegekregen, we voelen ons daarom ook naar hen verantwoordelijk om in de gegeven moeilijke omstandigheden toch naar een optimaal goede, maar wel haalbare en betaalbare oplossing te zoeken.

Het college heeft een zevental mogelijkheden gepresenteerd die variëren van niets doen tot varianten met mogelijkheden voor natuur, recreatie, zorg, sport of woningbouw. Allemaal erg summier en wat ons betreft niet voldoende realistisch, met name de financiering variërend van 1 tot 5 miljoen is een probleem.

Alle fracties vonden dit geen goed kader om de bevolking te raadplegen. We zijn dan ook blij dat het college wat ons betreft goed heeft geluisterd naar de discussie in de voorafgaande commissievergadering en nu voorstelt om: “met een adequaat plan te komen in samenspraak met alle betrokken partijen”. Dus opnieuw in overleg en nog eens goed alle mogelijkheden en onmogelijkheden bekijken. Waar wij dan in het bijzonder naar de rol van de provincie kijken.

Als fractie van de ChristenUnie hebben we daar wel als voorwaarde aan verbonden dat we minimaal half jaarlijks op de hoogte worden gehouden, dit is ons toegezegd.

Engbert Jan Ruitenberg

Afbeelding
foto oldebroek.net

Links toegevoegd door redactie oldebroek.net:
viewtopic.php?p=4653#p4653
viewtopic.php?f=14&t=8958
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

D66 en GroenLinks verzoeken risico-analyse Bedrijventerrein

Bericht door Redactie »

D66 en GroenLinks verzoeken om risico-analyse Bedrijventerrein Hattemerbroek
Bron Veluweland 10-04-2013

HATTEMERBROEK - De grote omvang van het bedrijventerrein Hattemerbroek en de lange doorlooptijd van dit project, alsmede de voortgaande verslechtering van de vastgoedmarkt leidt ertoe dat het financiële risicoprofiel voor de gemeente Heerde sterk negatief zal toenemen. Op dit moment is door de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek voor het bedrijventerrein Hattemerbroek reeds een borgstelling toegekend van totaal € 33 miljoen, voor Heerde dus € 11 miljoen, terwijl verwacht wordt dat deze borgstelling op termijn onvoldoende zal blijken.....lees verder op de website van de Veluweland.

Lees ook het artikel in de Veluweland van 16 april 2013
Laatst gewijzigd door Redactie op di apr 16, 2013 8:05, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: link tweede artikel toegevoegd
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Jan B. Kaiser
Berichten: 161
Lid geworden op: di jan 26, 2010 17:13

Re: Dossier bedrijventerrein H2O

Bericht door Jan B. Kaiser »

Verstandige mensen zijn dat toch bij D'66 en Groen Links. Dat zo'n initiatief niet vanuit het college in Oldebroek komt. Eigenlijk is dat wel een beetje onbegrijpelijk.

Jan B. Kaiser
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Dossier bedrijventerrein H2O

Bericht door Redactie »

Persbericht Bedrijvenpark H2O d.d. 12 april 2013
Hallz.nl neemt optie op kavel op Bedrijvenpark H2O

Op 11 april jl. heeft Hallz.nl uit Wezep een optieovereenkomst getekend voor een kavel van ruim 1.500 m2 op Bedrijvenpark H2O. Hallz.nl is specialist in de bouw van tijdelijke en permanente bedrijfshallen in heel Nederland, met flexibiliteit, slagvaardigheid, duurzaamheid en innovatie als belangrijke eigenschappen.


Hallz.nl is momenteel gevestigd aan de Stationsweg in Wezep. Robert van Leeuwen, één van de directeur-eigenaren van Hallz.nl, ziet in Bedrijvenpark H2O de ideale locatie voor de eigen vestiging: “de uitstraling en duurzame ambities van Bedrijvenpark H2O passen prima bij de innovatieve bedrijfshallen die wij realiseren. Ons pand op Bedrijvenpark H2O zou dan ook een belangrijk visitekaartje voor ons bedrijf worden.”

Voordat Hallz.nl start met de bouw, wordt in de komende maanden nog een ondernemer gezocht die ook een deel van het pand in gebruik wil nemen. “Geïnteresseerde ondernemers kunnen contact met ons opnemen om de wensen en mogelijkheden te bespreken,” zo geeft Van Leeuwen aan.

Rik Duijn, directeur van het bedrijvenpark, is zeer te spreken over de intenties van Hallz.nl: “Weer een ambitieus én lokaal bedrijf dat landelijk opereert maar bewust voor Bedrijvenpark H2O als vestigingslocatie kiest. Ook bijzonder is dat het pand van Hallz.nl de vestiging van nog een ander bedrijf mogelijk zal maken.”


Het Bedrijvenpark H2O is een recent ontwikkeld bedrijventerrein van ca. 70 ha groot. Het wordt duurzaam ontwikkeld en bestuurd door de Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV. De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek participeren in deze vennootschap.

Nadere informatie is te vinden op de website www.bedrijvenparkh2o.nl, of via tel. nr. 0651495567 (Rik Duijn, Bedrijvenpark H2O) of 0653702155 (Richard van der Velden, Bedrijvenpark H2O).

Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV Wezep, 12 april 2013
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Dossier bedrijventerrein H2O

Bericht door Redactie »

Persbericht Bedrijvenpark H2O d.d. 25 april 2013
Nieuw perspectief voor Bedrijvenpark H2O

De directie en Raad van Commissarissen van de Ontwikkelingsmaatschappij Hattemerbroek BV, waarin de gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek participeren, hebben een nieuw perspectief voor Bedrijvenpark H2O ontwikkeld. De nieuwe lijn en de daaraan ten grondslag liggende beleidskeuzes sluiten aan op de huidige feitelijke marktontwikkelingen en worden ondersteund door de marktanalyses die recentelijk zijn uitgevoerd door het gerenommeerde economisch adviesbureau Stec Groep uit Arnhem, ook adviseur van bijvoorbeeld de gemeente Zwolle.

Het nieuwe perspectief betekent een logische en marktgerichte herprofilering, waarin de focus ligt op:
  • Bedrijvigheid uit de logistieke en distributiemarkt;
  • Herplaatsing van bedrijven uit de lokale markt.
In de komende maanden zullen al ingezette acties vervolgd worden om de randvoorwaarden voor het realiseren van het vernieuwde perspectief verder ingevuld te krijgen, zoals:
  • het optimaliseren van de snelwegaansluiting op de A28,
  • het beter laten aansluiten van de voorschriften uit het bestemmingsplan op de vragen uit de (logistieke) markt naar bijvoorbeeld grotere kavels of andere milieucategorieën,
  • overleg met de regio Zwolle over profilering en marketing & acquisitie,
  • en beleidsmatige afstemming met provincies Gelderland en Overijssel en de regio Noord-Veluwe, bijvoorbeeld over herprofilering van intergemeentelijk naar bovenregionaal bedrijventerrein.
Ondanks de economische crisis is er een groeiende belangstelling van bedrijven voor vestiging op Bedrijvenpark H2O. Naast de al gevestigde/binnenkort te vestigen bedrijven als Veltkamp & Pol accountants, Ma-Koi Swimming Jewels, Van Guilik Catering, Muziekhuis Souman, Hallz.nl bedrijfshallenbouw en Stichting Gehandicaptenvoordeel, zijn momenteel vergevorderde gesprekken gaande met een tiental bedrijven uit de regio, waaronder grote productiebedrijven met regionale, nationale of zelfs internationale markten.

Daarnaast is er grote interesse van bedrijven van buiten de regio, waaronder ook logistieke bedrijven, die H2O op de shortlist zetten vanwege de uitstekende ligging aan snelwegen A28 en A50 en op steenworp afstand van Zwolle, de economische poort richting Noord-Oost Nederland en het IJsseldeltagebied. Deze sterk groeiende belangstelling bevestigt de analyses van Stec.

Bedrijvenpark H2O richt zich bij de uitvoering van het vernieuwde perspectief primair op de ontwikkeling van het Oldebroekse plandeel van het bedrijvenpark, dat al geheel gereed is voor uitgifte. Realisatie van plandeel Hattem – aan de andere zijde van de A50 – volgt later, tenzij een concrete marktvraag toch beter in dat deel kan worden gefaciliteerd.

Hoewel de winstverwachting naar beneden toe is bijgesteld en maatregelen nodig zijn als afwaardering van een deel van de gronden en aanvullende financiering voor de korte termijn op basis van gemeentelijke garantstellingen, zijn directie en Raad van Commissarissen er van overtuigd dat de ontwikkeling van het bedrijvenpark kansrijk is en blijft. De gemeenteraden van Hattem, Heerde en Oldebroek zullen in juni zich over het vernieuwde perspectief en de voorgestelde maatregelen uitspreken.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: Dossier bedrijventerrein H2O

Bericht door Redactie »

PvdA: Nieuwe visie op Bedrijvenpark H2O

Gemeenteraadsleden van Hattem, Heerde en Oldebroek (H2O) kwamen donderdagavond 25 april bij elkaar in het Wezeper Dorpshuis. Reden was het ontvangen van nieuwe informatie over Bedrijvenpark H2O, het bedrijventerrein waar de drie gemeenten samen in optrekken. Het bedrijvenpark staat nog grotendeels leeg. Dat kost geld. De driecolleges van B&W gaan de komende maanden met de gemeenteraden een andere aanpak bespreken. Het vernieuwde perspectief, zoals gepresenteerd aan de raadsleden.

Stec Groep heeft onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en uitdagingen van het Bedrijvenpark H2O. Daar zijn adviezen en scenario’s uit voort gekomen. De drie H2O colleges van B&W gaan dat alles omzetten in raadsvoorstellen waar de gemeenteraden zich de komende maanden over gaan beraden.

Flink bijsturen
Het succes van het bedrijvenpark wordt behoorlijk getemperd door gevolgen van de crisis, maar ook door ontbreken van goede verkeersafwikkeling. Zoals een aansluiting op de A28 waar al over gesproken wordt met provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en lokale klankbordgroep. Ook huidig geldende regels op het bedrijvenpark werken bepaald niet mee aan succes, volgens onderzoeker Stec Groep. Er moet flink bijgestuurd worden op de huidige situatie, concluderen directie Bedrijvenpark H2O en de drie colleges.

De PvdA verwacht dat Oldebroek haar inwoners zal informeren via de diverse mediakanalen. De politiek zal zich buigen en roeren over voorstellen die medio mei worden verwacht in de brievenbus van de raadsleden. We twijfelen niet aan op gang komen van informatiestromen uit gemeentehuis en politiek. De PvdA wil en zal actief haar steentje bijdragen aan informeren en horen van de inwoners.

Hattemerbroek
Omdat Bedrijvenpark H2O aansluit op Hattemerbroek vindt de PvdA het van grootste belang dat juist de Hattemerbroekers van meet af aan volwaardig betrokken worden in het proces. Oldebroek hanteert de credo’s “Meer Samenleving, Andere Overheid” en “Oldebroek voor Mekaar”. En vroegtijdig vertrokken wethouders deden concrete toezeggingen in Hattemerbroek.

Bouwakker reserveren
Al met al prima aanleidingen voor de PvdA om huidige collegeleden van Oldebroek positief aanpakkend te ondersteunen. Door het gemeentebestuur er bij deze openbaar aan te herinneren om “De Bouwakker” alvast te reserveren en zo spoedig mogelijk het gesprek aan te gaan met de betrokken inwoners van Hattemerbroek. De PvdA helpt graag bij herinneren aan toezeggingen, dus bij deze en vanzelfsprekend…. Graag gedaan!

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie