College overhandigt overdrachtsdocument aan nieuwe raad

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9554
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

College overhandigt overdrachtsdocument aan nieuwe raad

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 28 maart 2014
College overhandigt overdrachtsdocument aan nieuwe gemeenteraad

De verkiezingen zijn geweest, de inwoners hebben gekozen en de nieuwe gemeenteraad van Oldebroek is donderdag geïnstalleerd. De onderhandelingen om te komen tot een coalitie, een nieuw college en een inhoudelijk akkoord zijn begonnen. Voor de nieuwe raadsleden heeft het demissionaire college van burgemeester en wethouders de stand van zaken opgetekend. Dit 'opleverdocument' benoemt de belangrijke onderwerpen en projecten die spelen in de gemeente Oldebroek. Ook wordt vooruitgekeken naar de verwachte ontwikkelingen voor de komende jaren.


Oldebroek voor Mekaar
De gemeente staat voor een belangrijke veranderopgave naar nieuwe verhoudingen met inwoners. “Het motto 'Oldebroek voor Mekaar' staat voor 'samen' op allerlei terreinen. Het staat ook voor meer inbreng en sturing door (dorps) bewoners zelf. Een voortgaande ontwikkeling waarbij de gemeente stimuleert, faciliteert en ondersteunt waar nodig”, aldus burgemeester Hoogendoorn.

Samenwerking en nieuwe taken
Andere thema's voor de komende periode zijn de intergemeentelijke samenwerking en de nieuwe decentralisatietaken in het sociale domein. Met welke gemeenten gaat Oldebroek verder samenwerken en komt er een fusie met Hattem en Heerde? Op het gebied van jeugdbeleid, zorgtaken en participatie van mensen zonder werk moeten belangrijke keuzes gemaakt worden. Ook bij deze nieuwe taken is regionale samenwerking van belang.

Thema’s en projecten
Daarnaast noemt het college een aantal belangrijke thema’s en projecten. Een greep daaruit:
 • • verbetering dienstverlening
  • beperking van regels (deregulering)
  • ontwikkeling van locaties voor woningbouw
  • het nieuwe perspectief voor het bedrijvenpark H2O
  • wijziging van de aansluiting op de snelweg A28
  • zelfbeheer van het groen door inwoners
  • verzelfstandiging van het beheer van het zwembad
  • onderzoek naar een tweede sporthal in Wezep
  • de clustering van scholen
Het kasboek van de gemeente Oldebroek is op orde maar er is zeker geen sprake van een vetpot. Bovendien worden voor de komende jaren tekorten op de begroting verwacht. De raad zal in de komende periode dus maatregelen moeten treffen om de begroting sluitend te krijgen.

Na de verkiezingen ligt nu de bal bij de raadsfracties om te komen tot een coalitie en een inhoudelijk akkoord. Daarvoor liggen er niet geringe opgaven.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie