Gemeenteraad Oldebroek wil nog geen asbestlening

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Gemeenteraad Oldebroek wil nog geen asbestlening

Bericht door Redactie »

Gemeenteraad Oldebroek wil nog geen asbestlening voor inwoners
Bron persbericht CDA Oldebroek

In de raadsvergadering van donderdag 12 juli heeft de fractie van het CDA een motie ingediend om het college de opdracht te geven met een voorstel te komen om een asbestlening in het leven te roepen voor de inwoners van de gemeente Oldebroek. De gemeente heeft nu al een duurzaamheidslening en blijverslening om investeringen van de inwoners makkelijker te maken en in die lijn wil het CDA deze asbestlening invoeren. Met deze lening kunnen de mensen geld van de gemeente lenen tegen een gunstig tarief om tijdig de sanering van asbestdaken te realiseren.

In 2024 komt er een landelijk verbod op asbesthoudende daken en met deze lening wil de fractie van het CDA vast vooruitlopen op deze ontwikkeling en de mensen die zelf niet de middelen hebben om dit te kunnen bekostigen tegemoet komen. Er is veel asbest aanwezig in de gemeente Oldebroek en wij willen mensen steunen die dit nu al graag willen verwijderen en daar nu geen geld voor hebben. Vanaf 2024 moet de gemeente handhaven en controleren op dit verbod en daar zal veel tijd en energie in gaan zitten en daarom wil het CDA hier vast preventief op ingaan en deze regeling verstrekken.

Jammer genoeg was alleen de fractie van het CDA positief ten opzichte van dit voorstel en heeft de motie het niet gehaald. De gemeente Oldebroek gaat dus nog niet inspelen op het verbod dat gaat komen. Dit vinden wij niet stroken met de duurzame gemeente die wij als Oldebroek willen zijn. Een gemiste kans voor nu! De wethouder heeft wel toegezegd dat hij in november de raad consulteert over de mogelijkheden met betrekking tot de asbestsanering binnen de gemeente Oldebroek.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie