Omgevingsvisie Oldebroek klaar voor besluitvorming

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Omgevingsvisie Oldebroek klaar voor besluitvorming

Bericht door Redactie »

Persbericht gemeente Oldebroek, 15 november 2018

Het college van de gemeente Oldebroek heeft op 6 november 2018 besloten om de omgevingsvisie Oldebroek voor vaststelling aan de gemeenteraad voor te leggen. De omgevingsvisie is een strategische visie voor de lange termijn voor de gehele fysieke leefomgeving. Eigenlijk is de omgevingsvisie een brede toekomstvisie. Hierin gaat het niet alleen om bouwen, aanleggen, graven of andere ruimtelijke ontwikkelingen maar ook om onderwerpen als gezondheid en het milieu. Oldebroek hoort bij de eerste groep gemeenten die een Omgevingsvisie heeft opgesteld.

Vooruitlopend op de behandeling in de gemeenteraad besprak het college het veelomvattende beleidsvoorstel. De gemeente Oldebroek heeft in de aanloop naar deze omgevingsvisie nauw opgetrokken met NEO-partners Nunspeet en Elburg. Wethouder Ben Engberts legt uit: “In hoofdlijnen trekken we met elkaar op en werken we naar en vanuit een gezamenlijke visie. In de uitwerking maken we lokale keuzes. Oldebroek is nou eenmaal een heel eigen gemeente. In de Omgevingsvisie is daar voldoende ruimte voor.”

Participatie
In de voorbereiding om te komen tot deze concept-omgevingsvisie heeft een uitgebreid participatieproces plaatsgevonden. Tussen maart 2017 en juni 2018 zijn inwoners, dorpsgroepen partners, organisaties en andere overheden meerdere malen uitgenodigd om mee te denken over de inhoud van de Oldebroekse Omgevingsvisie.

Website
De Omgevingsvisie Oldebroek is vormgegeven in een website. Daarmee is de Omgevingsvisie gemakkelijk te raadplegen en relatief eenvoudig ‘dagvers’ te houden. De ontwerp-website is ook nu al te raadplegen op http://www.broplan.nl/OV_Oldebroek/. De definitieve versie komt online na vaststelling door de gemeenteraad. Omdat de reikwijdte van de Omgevingsvisie groot is, wordt ook gedacht aan een publieksversie. Uit deze informatie moet duidelijk worden wat de invoering van de Omgevingsvisie betekent voor inwoners, ondernemers en instanties.

Wethouder Ben Engberts is enthousiast over het voorliggende voorstel. De planning is dat bespreking van het voorgestelde beleid op 28 november plaatsvindt in de raadscommissie en op 13 december in de raadsvergadering.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie