Oliebollen voor Join4Energy

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
jan bredewout
Berichten: 862
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep

Oliebollen voor Join4Energy

Bericht door jan bredewout »

Team Saint Ventoux Wezep bakt en verkoopt op 8 februari tussen 09.30u en 14.30u oliebollen op het Meidoornplein in Wezep voor Join4Energy.

Iedere week worden 1 à 2 kinderen geboren met een energystofwisselingsziekte. Hun batterij is half leeg, laadt niet op. Bij de minst ernstige vorm hebben kinderen na 50 lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Bij veel kinderen zijn ook organen aangetast die veel energy gebruiken, zoals de hersenen en het hart. Er is nu nog geen behandeling voor deze ernstige ziekten. 70% van deze kinderen wordt niet ouder dan 18 jaar, 50% overlijdt voor hun 10e verjaardag.

De Nederlandse professor Jan Smeitink begon al tijdens zijn opleiding tot kinderarts (1985) met onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Er is sindsdien veel kennis opgedaan, de diagnose kan steeds sneller worden vastgesteld en hij heeft, samen met een mooi team van Khondrion en het Radboud Centre for Mitochondrial Medicine, inmiddels een potentieel medicijn gevonden: KH176. Het medicijnonderzoek is al vergevorderd en heeft de eerste testen op gezonde personen en patiënten met de ziekte goed doorlopen. Dat geeft hoop.

Maar we zijn er nog niet. Daarom is het team Saint Ventoux nog steeds bezig met het verwerven van financiële middelen, waaronder de verkoop van oliebollen, om de laatste stappen te kunnen maken. Help ons en kom naar het Meidoornplein.
Plaats reactie