CDA: Twee miljoen extra voor basisschool De Rank

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10144
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CDA: Twee miljoen extra voor basisschool De Rank

Bericht door Redactie »

Het CDA Oldebroek is voor goed onderwijs. Hier horen natuurlijk ook de gebouwen en overige faciliteiten bij. Nu wordt een aanvullend bedrag gevraagd van bijna twee miljoen voor de nieuwbouw van De Rank in Wezep. Dit is heel veel geld. Dat deze claim zou komen was geen verrassing, maar de hoogte van het bedrag is wel verrassend.

Terugkijkend op het dossier de Rank: in 2014 is in Oldebroek de toekomstvisie en onderwijshuisvesting vastgesteld. De Raad heeft in 2018 ingestemd met het voorstel tot nieuwbouw. Een aantal factoren ( vertraging planontwikkeling, bestemmingsplan wijziging en waarop beroep is aangetekend , deze is nu niet-ontvankelijk verklaard) hebben helaas geleid tot een forse vertraging.

Het is begrijpelijk, dat alles veel duurder geworden is. Zo zijn de eisen veel strenger. Maar het heeft ook heel lang geduurd voor er een commitment was binnen het Integraal Kind Centrum (IKC). De vertraging v.w.b. de bezwaarprocedure kan niet beïnvloed worden. De onderbouwing van het voorstel is goed, transparant en volledig. Bij de voorbereiding vroegen wij ons welk af: is dan nu alles gedekt en komt er GEEN verzoek meer voor extra gelden.

Het CDA hoopt van harte dat het IKC nu snel verder kan en stemt in met het aanvullend krediet.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie