CDA Oldebroek op bezoek bij de Statenfractie

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CDA Oldebroek op bezoek bij de Statenfractie

Bericht door Redactie »

Afbeelding

Op uitnodiging van de Statenfractie zijn de fractieleden Wilco van der Horst en Gertie Scholten samen met drie bestuursleden woensdag 10 april op bezoek geweest in Arnhem.
De statenleden en gedeputeerde Peter Drenth hebben verteld, hoe het in het Provinciehuis toe gaat en welke onderwerpen er zoal worden behandeld. Vooral onderwerpen als woningbouw, AZC en verkeersveiligheid waren voor het CDA Oldebroek van belang.

Gesproken werd over de hinder die de steenuil brengt. Er is hierdoor eventueel een ontheffing van de provincie nodig om te mogen bouwen. Oldebroek wil versneld bouwen, maar loopt tegen langdurige termijnen aan voor het krijgen van een ontheffing bij de woningbouw. Kan daar iets aan gedaan worden, was de vraag. Het is bekend en het CDA heeft dit diverse keren op de agenda geplaatst, het is een lastig onderwerp, maar gaan het weer aankaarten. Ook waren ze blij, dat Oldebroek flink bezig is, onder leiding van wethouder Flier, met de grondpolitiek.

Afbeelding
Wilco van der Horst, Jordy van Andel en Statenlid Nick Bakker

Op het terrein van verkeersveiligheid is natuurlijk gesproken over de Zuiderzeestraatweg. Daarbij kwam duidelijk naar voren dat een rondweg volgens het CDA een hele grote opgave is, zeker ook financieel, hoe graag men dit ook zou willen. Er is dan ook grote twijfel of het haalbaar is. Kijk daarom naar goede alternatieven, werd er gezegd. Houd daarbij rekening met de aanrijtijden van ambulance en brandweer en kijk naar de uitstraling van de weg!

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie