Open dag IJsboerderij IJscowd 25 jaar

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10147
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Open dag IJsboerderij IJscowd 25 jaar

Bericht door Redactie »

Dit jaar bestaat IJsboerderij IJscowd 25 jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een open dag op donderdag 9 mei. In 1999 gooiden wij het roer om van kleine boerderij met fokvarkens naar ijsboerderij. In 1999 zijn we gestopt met de varkens en hebben we de schuren verbouwd tot winkel, ijsmakerij en, in 2002, een vergaderzaal.

Het bedrijf zit op een mooie centrale plek dicht bij het centrum van Hattem en op fietsafstand van Zwolle, Wezep en een aantal vakantieparken.
We hebben de stallen altijd open en als mensen op bezoek komen, kunnen ze even bij de koeien en kalfjes kijken. Ook is in de loop van de jaren de speeltuin steeds iets verder uitgebreid met de een trampoline en een speeltoestel.

Afbeelding

In de winkel worden verschillende smaken ijs verkocht en met de jaren komen er steeds meer smaken bij. Daarnaast maken wij ijstaarten van 6 tot 100 personen. Voor feestjes en gelegenheden kun je ook onze ijskar huren. Deze brengen we op locatie. In de winkel verkopen we meer dan alleen ijs. We hebben onder andere boerenkaas, sappen, jam, bakmeel, speciaal bier uit Hattem en vlees uit eigen stal.

Daarnaast organiseren we ook kinderfeestjes en kun je het zaaltje huren voor verjaardagen of vergaderingen. Met een kinderfeestje kunnen de kinderen lekker spelen op de boerderij en ook ontdekken ze waar de eieren en de melk vandaan komen voor de pannenkoeken.

Elk jaar hebben we een open dag georganiseerd. De laatste jaren doen we dit met Hemelvaartsdag. Dit jaar is het natuurlijk ook feest en dat moet gevierd worden. Zo hebben we weer een gezellige dag met live muziek en proeverij met producten uit de winkel. Een aantal landbouw gerelateerde bedrijven laat zien wat er anno 2024 mogelijk is op agrarisch gebied. Als het weer het toelaat gaat er rond 18:30 een luchtballon de lucht in.

We nodigen graag iedereen uit op donderdag 9 mei aan de Hilsdijk 100 in Hattem. We starten om 11:00 uur en duurt tot 19:30. We zien u graag.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie