Marthijn Wagenaar jongste jurylid bij de KNMV

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10144
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Marthijn Wagenaar jongste jurylid bij de KNMV

Bericht door Redactie »

Marthijn Wagenaar jongste jurylid bij de KNMV

Marthijn Wagenaar heeft het niet van een vreemde als we praten over actief Jurylid zijn binnen de KNMV. Het is de 16-jarige Wezeper met de paplepel ingegoten, eerst was het Opa Frits Visser die veel heeft betekend voor de motorsport zowel in de wegrace als op de motorcrosscircuits, ook Oma Visser en moeder Wagenaar zijn in het hedendaagse er maar druk mee.


Afbeelding

Marthijn had het elektronische systeem snel onder de knie en werd dan ook zo spoedig mogelijk opgenomen in de jury. Het is vrijwilligerswerk maar dat maakt Wagenaar niet uit. Vorig jaar was Marthijn al actief bij de grote wedstrijden, denk maar aan het open Nederlandse kampioenschap voor de zijspannen en de solo’s , en werkte samen met veel oude juryleden die al boven de 40 jaar uitkomen en er ook al een aantal boven de 60 jaar zijn.

Velen keken met grote verbazing naar de snelle handelingen die Wagenaar gaf via zijn laptop waar alleen maar de tijdregistratie en de rijders worden genoteerd en is in een mum van tijd de uitslag kant en klaar om uit te printen. Marthijn is ook regelmatig bij Msv NOV in Heerde te vinden als er een openbekercross wordt verreden, en probeert de rest van de medewerkers uit te leggen hoe en wat te doen.

Hij vindt dit zeer belangrijk en hoopt dat er meer jeugdige jongens of meisjes zijn die dit willen doen, je doet het voor de rijders en daar gaat het om want anders krijgen we bij de jury een vergrijzing aldus Marthijn Wagenaar die voorlopig de jongste Jury is binnen de KNMV en heeft ook al een certificaat op zak. Je ziet het maar weer ook binnen de motorcross moet je het in de toekomst van de jeugd hebben. Want zonder jury sta je machteloos en kan er geen club een wedstrijd organiseren.

Voor een complete video opname met Marthijn kunt u kijken op http://www.scheurendoorhetzand.nl.nu

Door: E v ‘t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie