Fitheidstest in Dorpshuis de Heerdt in Oosterwolde

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Fitheidstest in Dorpshuis de Heerdt in Oosterwolde

Bericht door Redactie »

Fitheidstest in Dorpshuis de Heerdt in Oosterwolde

Fit en gezond blijven dat wil iedereen. Het liefst tot op hoge leeftijd. Een goede gezondheid kun je niet afdwingen, maar wel bevorderen. De Stichting Welzijn Ouderen Wezep-Hattemerbroek en de Stichting Open Ouderenwerk Oldebroek biedt inwoners van 55 t/m 69 jaar die niet of nauwelijks aan sport doen de unieke mogelijkheid om meer te gaan bewegen. De methodiek houdt heel in het kort in, dat alle senioren die tot de doelgroep behoren een fitheidstest krijgen aangeboden gevolgd door een gevarieerd sport- en beweegprogramma van 10 weken. In de afgelopen weken zijn 1.100 senioren aangeschreven om deel te nemen aan de fitheidstest en het GALM project.


Het GALMproject gaat van start met een fitheidstest op 10 maart a.s. in Dorpshuis de Heerdt in Oosterwolde. Aan de orde komen onder meer het uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en reactiesnelheid. Deze testen worden aangevuld met een meting van o.a bloeddruk, lengte, gewicht en vetpercentage. De resultaten worden aan het eind van de test besproken met een sportarts. Na anderhalf uur testen heeft de deelnemer een goed beeld van zijn of haar algemene conditie en wordt in de gelegenheid gesteld om deel te nemen aan een sportintroductieprogramma waarin 10 lessen kennis kan worden gemaakt met diverse vormen van sport en bewegen. Deze lessen starten in de week van 30 maart. Nadruk in het programma ligt op het plezier in bewegen en niet op presteren.

Gezien het persoonlijke belang wordt een bijdrage van € 5,- voor de Fitheidstest van de deelnemers verwacht. Voor deelname aan het Galmproject wordt u lid van de GALMclub van één van beide ouderen instellingen. De kosten bedragen ongeveer € 4,- per maand.

Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar wilt u wel graag deelnemen aan het project dan kunt u tot 1 maart contact opnemen met Johan Neevel, via telefoonnummer 038 3769693of 06 21575937.
Voor de Fitheidstest hebben we nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Belangstellenden voor de fitheidsdag kunnen zich tot en met 28 februari aanmelden. Na opgave ontvangen de deelnemers nadere informatie.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

70 deelnemers bij fitheidstest GALM project

Bericht door Redactie »

70 deelnemers bij fitheidstest GALM project in dorpshuis De Heerdt

Oosterwolde 10 maart 2007 – Zeventig ouderen werden vandaag getest hoe fit ze nog waren. Deze fitheidstest is de start voor het GALM project.
De begeleiding werd gedaan door studenten van Landstede, vrijwilligers van SWO en SOOO en sectie SCW. Het GALM project start op 29 maart met de daadwerkelijke sport activiteiten voor de deelnemers. Er is eerst tien weken durend introductie programma en daarna gaat het project nog dertig dagen door. Het hele programma heeft als doel om de 55-69 jarigen op een gezonde manier te laten bewegen.
Dit gebeuren valt onder de Breedte Sport Impuls

Afbeelding
Mevr. Steert-Strijkert doet een lenigheidstest.

Tijdens de test werd gemeten het uithoudingsvermogen, lenigheid, kracht en reactiesnelheid. Aangevuld met een meting van o.a bloeddruk, lengte, gewicht en vetpercentage. De resultaten werden aan het eind van de test besproken met een sportarts.

Afbeelding
De heren van den Heuvel en Smit voltooien zonder veel moeite de conditie looptest.

Klik hier voor alle foto's
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie