Matig VZK dames 1 wint van VZK dames 2

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10151
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Matig VZK dames 1 wint van VZK dames 2

Bericht door Redactie »

Matig VZK dames 1 wint van VZK dames 2

Voor de tweede keer dit seizoen stonden het eerste en tweede damesteam van VZK, beide uitkomend in de 1e klasse, tegenover elkaar. Beide konden de punten goed gebruiken, dames 1 om in de race te blijven voor de koppositie en dames 2 om niet rechtstreeks te degraderen.
Doordat dames 1 geen beroep kon doen uit spelers van dames 2, vulden jeugdspeelsters Rinske Luchtenberg en Lisa van den Hoek de selectie aan. Tevens maakte Annelies Assink haar rentree in het eerste, na een verblijf in het buitenland.


Op papier alle ingrediënten voor een harde strijd, maar de wedstrijd begon allesbehalve strijdvaardig. Dames 1 kwam al vroeg in de set op een royale voorsprong, zonder zelf veel energie te steken in haar spel. De dames van het tweede werden onder druk gezet door de strakke service van Karen van ’t Ende, waardoor er weinig ballen geretourneerd konden worden. VZK 1 leek hierdoor gemakzuchtiger te worden en verslapte op de momenten dat het spelletje wel gespeeld kon worden. Slordigheden in de rallypass en afronding van de aanval hadden tot gevolg dat dames 1 onder hun niveau speelden in de eerste set. Wel werd er gewonnen met 18-25.

In de tweede set was het doel het eigen niveau te halen en zelf het spelinitiatief te houden. Deze goede voornemens konden de dames niet omzetten in daden, want het tweede wist vanaf het begin van deze set mee te komen met dames 1. Een drietal persoonlijke fouten op rij aan de kant van het eerste typeerde het spel van de dames, die maar niet in hun wedstrijdritme kwamen. Het team leek zich te herpakken en wist hun achterstand van zes punten om te buigen naar een score van 19-17, maar door een foutservice van Anouk van der Wal hield dames 2 kansen op de setwinst. Toch verzaakte het tweede een tik uit te delen aan de dames tegenover hen en wist VZK 1 te winnen met 25-22.

Ook in de derde set was het optreden van de dames niet overtuigend.
In de beginfase van de set kon dames 2 wederom meekomen met het onverzorgde spel van het eerste damesteam uit Wezep. Het verschil bleek wederom de service, waardoor VZK 1 de dames aan de andere kant onder druk konden zetten. Toen bleek dat de dames ook deze derde set niet zou verliezen kon Rinske Luchtenberg haar debuut maken als spelverdeler in het eerste. Eindstand 25-15.

Aan de kant van dames 2 waren de koppies gaan hangen in de loop van de wedstrijd. De vierde set leek dan meer een formaliteit dan een gevecht om nog één punt binnen te slepen. Annelies Assink bezegelde haar geslaagde rentree met een serie onhoudbare services, die de score aan de kant van dames 1 wel heel snel deed oplopen. Voor het eerst in de wedstrijd lieten de dames zien dat ze een niveau beter waren. Er werd alert gereageerd op het net en sneller gescoord. Binnen twintig minuten was ook de laatste set gespeeld, met de veelzeggende cijfers 25-10.

Aankomende zaterdag staat de wedstrijd Libero ’99 – VZK op het programma. De dames spelen daar om 18.45 uur in ’t Dok te Dronten hun veertiende competitiewedstrijd van het seizoen.

Kijk ook op: http://www.vzk-wezep.nl/
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie