Van Essen kende een druk crossweekend.

jan bredewout
Berichten: 863
Lid geworden op: do jan 19, 2006 7:55
Locatie: wezep

Van Essen kende een druk crossweekend.

Bericht door jan bredewout »

De I.C Cars Wezep KTM rijder Mitch van Essen heeft een druk crossweekend achter de rug. Op zaterdag 22 maart wist van Essen als vierde te eindigen in de tweede open bekercross die werd verreden op de Gelderse crosspiste van MSV NOV voor de 85cc grote wielen. Een dag later moest jammer genoeg van Essen vanaf de zijkant de tweede Jumbo ONK bekijken die werd gehouden op het circuit van Halle omdat een 29e trainingstijd niet genoeg was om deel te nemen aan de wedstrijd.

Van Essen reed op het Veluwse circuit In Heerde niet verkeerd, de start van de 1e manche was meer dan goed van de 13-jarige Hattemebroeker en begon als tweede aan zijn race en kwam even later als derde door. Het leek dat de derde plaats veilig was gesteld maar Mitch maakte een foutje bij het inhalen van achterblijvers en zakte daarna terug naar de vierde positie waar het ook bij bleef.

In reeks twee wist van Essen weer als derde door te komen en kwam een podiumplaats steeds meer in het zicht. Maar wederom maakte Mitch een fout en kwam uiteindelijk als vierde over de meet.

Van Essen die een dag later in de eerste groep een tijd moest zetten om zich te kwalificeren voor de wedstrijd slaagde hier niet in. Mitch die net iets snelheid tekort kwam net als in Gemert (vorige week) krijgt in Rhenen nog weer een kans. Dit laat nog wel even op zich wachten, want dit alles zal op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) worden gehouden.

Door: Evert van ’t IJssel
videoclips
Plaats reactie