Van Essen wordt elfde in Winterswijk

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10145
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Van Essen wordt elfde in Winterswijk

Bericht door Redactie »

Van Essen wordt elfde in Winterswijk

Het afgelopen weekend werd op het circuit van Winterwijk ondanks de vele regen die er al was gevallen toch de 14e wedstrijd om het Nederlandse jeugdkampioenschap verreden voor de 85cc grote wielen klasse. Van Essen die het tegen nog 38 rijders op moest nemen in de tijdtraining deed het meer dan voortreffelijk. De I.C Cars Wezep rijder zette een prima 8e tijd op de klok.
De 14-jarige KTM coureur kende wel een heel raar begin van zijn 1e reeks, Mitch bleef namelijk tijdens de start met zijn crossshirt aan het stuur van een andere rijder haken. Gelukkig liep het goed af en kon van Essen gewoon door. Na een volle ronde te hebben gereden kwam Mitch als 14e door en had het ritme goed te pakken. Na een flinke inhaalslag werd van Essen als 10e afgevlagd.

Afbeelding

In de 2e heat liep de start gelukkig een stuk beter voor Mitch die zich vanaf plaats veertien naar een uitstekend 8e positie wist te rijden en leek hij hiermee zijn race af te gaan sluiten. Maar in de een na laatste ronde brak de demper van zijn uitlaat af en ging van Essen er vanuit dat hij de zwarte vlag zou krijgen en ging dus in de ankers . Maar niets was minder waar, hij mocht gewoon door maar toch koste dit Mitch een aantal plaatsen en kwam uiteindelijk als 11e binnen.

In het dagklassement werd van Essen 11e en blijft in de stand om het kampioenschap ook op een 11e plaats staan.

Door: Evert van ’t IJssel
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie