Collectanten gezocht voor landelijke collecte Alzheimer

Op zoek naar iets, meld het hier!
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9660
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Collectanten gezocht voor landelijke collecte Alzheimer

Bericht door Redactie »

Collectanten gezocht voor landelijke collecte Alzheimer Nederland
7 t/m 12 november 2011


Alzheimer Nederland strijdt al ruim 25 jaar tegen dementie. We weten nu veel meer over dementie, maar deze vreselijke ziekte is nog steeds ongeneeslijk. Daarom blijven we blijven vechten voor een betere toekomst, uiteindelijk zonder dementie. Met een paar uur van uw tijd kunt u daar als collectant een belangrijke bijdrage aan leveren. Help mee, tijdens onze collecteweek van 7 t/m 12 november 2011.

Waarom collecteren?
De ziekte van Alzheimer is de epidemie van de toekomst. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie. De teller staat nu al op ruim 235.000 en dit aantal zal de komende decennia explosief stijgen. In 2050 zullen ruim een half miljoen Nederlanders lijden aan de ziekte. Dat is een zorgwekkend vooruitzicht. De ziekte heeft immers een enorme impact op zowel de patiënt als op zijn/haar naaste omgeving. Dementie is nog niet te stoppen. Nóg niet. Want onderzoekers werken hard aan een oplossing om dementie onder controle te krijgen. Daarom steunt Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar (de oorzaken van) dementie.
Maar Alzheimer Nederland staat ook nu klaar voor mensen met dementie en hun naasten. Onder andere door voorlichting, ondersteuning en belangenbehartiging. Met 52 regionale afdelingen en 200 Alzheimer Cafés heeft Alzheímer Nederland een landelijk bereik.

Word collectant
Om haar werk te kunnen doen, is Alzheimer Nederland voor een groot deel afhankelijk van de collecte. Jaarlijks collecteren zo'n 25.000 mensen voor Alzheimer Nederland. Helpt u ook mee? Het hoeft u niet meer dan twee uur tijd te kosten in de collecteweek van 7 t/m 12 november 2011.
U kunt zich opgeven bij: A. v.d. Grift tel: 038 376 2081
of via http://www.alzheimer-nederiand.nl/collecte of tel. 030-659 69 00.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie