Van Werven en Bax zwaar op de proef gesteld in Heerde

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9679
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Van Werven en Bax zwaar op de proef gesteld in Heerde

Bericht door Redactie »

Van Werven en Bax zwaar op de proef gesteld in Heerde

Na een verrassend optreden in Valkenswaard zijn Gerrit van Werven en Jack Bax er in Heerde niet in geslaagd dit optreden voort te zetten op het zware circuit in Heerde tijdens de vijfde wedstrijd voor ONK Zijspancross.


De “oldies” lieten tijdens de training zien dat er ook deze wedstrijd in Heerde rekening met hen moest worden gehouden. Op het loodzware circuit werd een keurige dertiende tijd gerealiseerd in een veld met 22 combinaties.

Afbeelding
Foto: www.crossandracepictures.nl

De start van de eerste manche was ijzersterk en Van Werven en Bax lagen zelfs even op een zesde plaats, toen de achterband “plofte” en de manche helaas vroegtijdig ten einde kwam.

Vol goede moed werd begonnen aan de tweede manche, ondanks een goede start, werd al snel duidelijk dat er weinig te halen viel. De baan werd zwaarder en zwaarder waardoor het tempo wat teruggedraaid moest worden en de heren uiteindelijk als negentiende over de finish kwamen. Verslagen door de jongere garde, maar er is altijd een volgende wedstrijd om weer de strijd aan te gaan en te laten zien dat Van Werven en Bax nog niet versleten zijn.

De overwinning in Heerde ging naar regerend wereldkampioen Etienne Bax voor Jan Visscher uit Hasselt en de pas 16-jarige Koen Hermans.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie