Goede wedstrijd voor Team Schreurs in Lichtenvoorde.

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9660
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Goede wedstrijd voor Team Schreurs in Lichtenvoorde.

Bericht door Redactie »

Goede wedstrijd voor Team Schreurs in Lichtenvoorde

Rick en Levi Schreurs hebben tijdens de tweede streekwedstrijd van het crossseizoen de zesde plaats behaald op het circuit “De Schans” in Lichtenvoorde.


Na een prima wedstrijd in Varsseveld waar de broers Schreurs een tiende plaats overall behaald hadden, reisden zij vol goede moed af naar Lichtenvoorde. Er hadden zich zestien zijspancombinaties ingeschreven, waarvan er twaalf meededen voor de punten voor het kampioenschap, toen werd begonnen met een vrije training van tien minuten.

Omdat er bij de Quads weinig inschrijvingen waren, reden zij tezamen met de zijspannen. De vrije training werd door Rick en Levi gebruikt om weer even aan elkaar te wennen. De afgelopen wedstrijd reed Rick nog met Rick Sellis in Heerde voor het Open Nederlands Kampioenschap.

De startopstelling werd bepaald aan de hand van de uitslag in Varsseveld, dus niet naar aanleiding van een tijdtraining. Rick en Levi hadden wat problemen met de start omdat een Quad rijder bij de start niet achter het starthek weg kwam. Dus achteraan het veld werd begonnen aan een wedstrijd van ruim vijftien minuten. Halverwege de wedstrijd hadden Rick en Levi reeds een achtste plaats in handen. Toen na zes ronden de zwart-wit geblokte vlag werd gezwaaid, bleken Rick en Levi een prima zevende plaats te hebben behaald bij de zijspannen.

Marco Luimes en Arne Notten pakten de winst in deze manche voor Koen Hermans / Roy Bijenhof en Bjorn Ribbers / Collin Makkink.

Ook de tweede manche begon tumultueus toen een aantal combinaties over de kop vlogen. Rick en Levi manoeuvreerden behendig langs de obstakels en kwamen na een ronde als tiende langs start en finish. Omdat de wedstrijden slechts een ronde of zes duren, was het moeilijk voor Rick en Levi om verder naar voren te komen. Uiteindelijk moest genoegen genomen worden met een achtste positie. De tweede manche werd een prooi voor Hermans voor Hans Garritsen / Rik Wiegerink en Luimes.

Hermans pakte de dagzege voor Luimes en Garritsen. Team Schreurs pakte 70 punten en werden daarmee zesde.

In de tussenstand staat Luimes aan de leiding met 186 punten voor Hermans met 183 punten. Team Schreurs staat zevende met 133 punten.

De volgende streekwedstrijd wordt op 25 mei verreden in Halle.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie