DNF #71 Racing Team coureur Thomas#71 van Leeuwen Dutch TT.

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9660
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

DNF #71 Racing Team coureur Thomas#71 van Leeuwen Dutch TT.

Bericht door Redactie »

DNF #71 Racing Team coureur Thomas#71 van Leeuwen Dutch TT.

Het was Thomas niet gegund aan de finish te komen tijdens de TT van Assen. De wildcard coureur uit Wezep, die startte vanaf de 33e plek werd in de wedstrijd achtereenvolgens geconfronteerd met een jumpstart, een crash van een collega en mechanische problemen.

Afbeelding
Foto: Oeds Zandstra

In de trainingen liet Thomas zien niet onder de indruk te zijn van het Grand Prix geweld.
Tussen de wereldtoppers met veelal fabrieksmotoren noteerde Thomas in de eerste vrije training een tijd van 1.46.65 wat goed bleek voor de24e plaats. In de tweede training reed Thomas er een paar honderdsten af (1.46.59) maar zakte naar de 31e plaats. De derde vrije training op vrijdag kenmerkte zich door een natte baan met een groot aantal valpartijen waaronder Thomas. Hij schoof na vier ronden in De Bult onderuit en brak hierbij o.m. de versnellingspook af. Het team wist de machine razendsnel en nog voor het einde van de sessie weer klaar te krijgen, zodat Thomas#71 alsnog wat ronden neer kon zetten. De voor zijn val zijn eerder gezette tijd van 2.04.82 wist hij niet meer te verbeteren waarmee hij op de 35e plaats terecht kwam. De afsluitende kwalificatie training waarin Thomas met 1.46.29 zijn pr opnieuw aanscherpte bleek uiteindelijk goed voor de 33e trainingstijd in de MotoGP3.

Thomas pakte via een goede start direct een aantal plaatsen winst maar was die bij het ingaan van de eerste bocht ook weer kwijt. De Spanjaard Guevara ging er in de haarbocht met een high-sider af waardoor Thomas het gras in moest en de aansluiting kwijt was. Er restte een eenzame race die er een ronde verder nog somberder uitzag. De wedstrijdleiding had geconstateerd dat Thomas iets te enthousiast gestart was wat een ride-through penalty tot gevolg had. Kort daarna ontstonden er mechanische problemen en met de binnenkomst in de pits kwam voor Thomas een einde aan de 83e Dutch TT.

Afbeelding
Foto: Tiny Kolsters

Thomas #71 :
“Na het oponthoud in de eerste bocht had ik alleen Alt en Watanabe nog in het vizier. Ik was per ronde 1,5 seconden sneller en liep er snel naar toe.
Toen ik het bord met mijn straf zag wist ik dat ik drie ronden de tijd had om de pits in te rijden maar ik wilde laten zien dat ik niet voor niets aan de TT meedoe. Na twee ronden had ik ze te pakken en ben ik binnengekomen voor de ride-through penalty. Kort daarna kreeg ik mechanische problemen en was het voorbij. Ondanks alles heb ik een goed gevoel aan deze TT overgehouden. De verschillen met de dure jongens vielen mee en dat is het bewijs dat we als team op de goede weg zijn. Over twee weken gaan we verder met een ONK race in het Belgische Zolder waar ik mijn leidende positie niet alleen wil verdedigen maar ook vergroten“.

#71 Racing Team:
“Ondanks dat het resultaat anders doet vermoeden hebben we als team een fantastische week gehad. Het verschil met de absolute wereldtop was in de training slechts 2.7 seconde terwijl het verschil met de middenmoot slechts één seconde bedroeg en dat is voor ons team met bescheiden middelen een enorme prestatie. Voeg erbij dat onze EvL getunede Honda na de Honda van de Fransman Masbou na metingen de tweede hoogste topsnelheid had en het is duidelijk dat we als team trots zijn.
Thomas reed mee alsof hij er permanent bij hoorde door tot twee maal toe in de top 25 te rijden. We hebben laten zien dat het als privé team mogelijk moet zijn om als een goed geoliede machine met vakkennis in combinatie met hard werken een permanente plaats af te dwingen binnen de MotoGP en daar gaan we onverminderd verder aan werken.
Tot slot een woord van dank aan Pieter Geluk en Joey Litjens, beiden hebben deze TT met hun specialisaties en vakkennis een grote bijdrage geleverd aan het #71 Racing Team”
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9660
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Re: DNF #71 Racing Team coureur Thomas#71 van Leeuwen Dutch

Bericht door Redactie »

Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie