CDA Oldebroek op bezoek bij Voedselbank

Gemeenteraadsverkiezingen 2014
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9660
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CDA Oldebroek op bezoek bij Voedselbank

Bericht door Redactie »

CDA Oldebroek op bezoek bij Voedselbank

[Oldebroek] – Afgelopen zaterdag legde lijsttrekker Harold Zoet en een afvaardiging van het CDA een werkbezoek af aan de voedselbank Elburg-Oldebroek. Voorzitter Henk de Groot vertelde over de ontstaansgeschiedenis van deze voedselbank. Met steun vanuit de plaatselijke middenstand en de bedrijven lukt het om elke week voor 140 gezinnen een voedselpakket samen te stellen. De criteria voor het verkrijgen van een voedselpakket zijn helder! “De schroom, die de mensen echter hebben om zich te melden is groot, maar de dankbaarheid daarna is nog vele malen groter”, vertelde De Groot. “Het gaat om een heel kwetsbare groep”.

Afbeelding

De voedselbank is voor haar inkomsten afhankelijk van giften, acties, donateurs en bijdragen van de landelijke voedselbank en serviceclubs zoals Rotary en Lions. Ook het CDA Oldebroek heeft eerder al haar leden op geroepen de voedselbank te steunen door lid te worden van de club van 50. De gemeenten hebben een eenmalige subsidie gegeven, terwijl het zo mooi zou zijn, als dat een structurele bijdrage zou worden. “Al is het maar € 1,- per voedselpakket”’ verzuchtte De Groot.

De armoede in Nederland is sterk toegenomen en groepen burgers doen steeds meer een beroep op het vangnet van de voedselbank, wanneer de sociale zekerheid van de overheid te kort schiet. Elke week zijn 64 vrijwilligers bereid zich hiervoor in te zetten. Voedselbank Elburg-Oldebroek is aangesloten bij de landelijke vereniging voor voedselbanken met als regiovestiging Arnhem.
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie