CDA wil eindelijk duidelijkheid over NUON-miljarden

Verkiezingen algemeen
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9660
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CDA wil eindelijk duidelijkheid over NUON-miljarden

Bericht door Redactie »

CDA wil eindelijk duidelijkheid over NUON-miljarden

Het al dan niet besteden van de zogeheten NUON-gelden is een belangrijk onderwerp deze Provinciale Statenverkiezingen. Het CDA wil de komende collegeperiode een deel van dit geld gaan investeren. CDA-lijsttrekker Jan Jacob van Dijk: “Een bedrag van 2,3 miljard is geen appeltje voor de dorst meer. Gelderland heeft veel meer aan dit geld als we dit gericht investeren.”


Dankzij de privatisering van energiebedrijven is Gelderland de rijkste provincie van Nederland. Het CDA vindt dat 500 miljoen van het totale kapitaal van de provincie gebruikt moet worden om de economie verder op gang te krijgen. Van Dijk: “Een economisch sterke provincie is een bereikbare provincie. Daarom willen wij onder andere investeren in de bereikbaarheid van Gelderland over het spoor en de weg.”

Ook dat sommige delen van Gelderland het gebruik van het internet bijna onmogelijk is door slecht bereik, is het CDA een doorn in het oog. Met het NUON-geld kan de provincie hierin het verschil maken. Van Dijk: “Honderd jaar geleden was Nederland het eerste land dat volledig voorzien was van elektriciteit. Dat kon dankzij de inzet van de provincies. Nu kunnen we als provinciebestuur opnieuw het verschil maken en zetten we in op breedband internet in heel Gelderland.”

Meer weten over de geschiedenis van de zogeheten NUON-gelden en de plannen van het CDA dit geld? Zie de bijgevoegde infographic voor een grafische weergave.

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie