CU: Sport in Oldebroek

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9580
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

CU: Sport in Oldebroek

Bericht door Redactie »

Sport in Oldebroek
Bron website CU Oldebroek vrijdag 08 december 2017

Men zegt wel eens:”Word bokser, dan heb je meer kans op slagen!”. Helaas gaat dat in onze gemeente niet lukken want een boksvereniging is er niet. Maar veel andere sportverenigingen zijn wel actief in Oldebroek.

Afgelopen commissievergadering Samenleving & Bestuur spraken we met elkaar over de Sportnota. Dit document is opgesteld om te inventariseren welke sportverenigingen er zijn, wat hun aandachtspunten zijn voor de komende periode en welke ontwikkelingen er gewenst zijn voor de verschillende accommodaties. Sport is een belangrijk onderwerp, het is natuurlijk gezond en het verbindt mensen met elkaar. Dat vindt onze fractie zeker zo belangrijk voor de samenleving. Binnen de sportverenigingen zijn twee groepen, de binnensporten en de buitensporten. Een aantal van hen heeft een eigen accommodatie waarbij veel geld nodig is voor de instandhouding en onderhoud van het complex. In 2015 is een totaal subsidiebedrag vastgesteld dat door de betrokken verenigingen onderling is verdeeld. Nu, bij de herziening van dit sportbeleid heeft de fractie van de ChristenUnie opnieuw gepleit voor een verdeling van het subsidiebedrag door de verenigingen zelf. We willen daarbij zo min mogelijk sturen om zodoende een voorstel van verdeling te krijgen die door iedereen wordt gesteund. Met de opstelling van dit nieuwe sportbeleid heeft het college zich gehouden aan de afspraken die gemaakt zijn in het Bestuursakkoord.

Uit de Sportnota blijkt dat er voor de skeelersport een upgrade van de accommodatie nodig is om mee te kunnen (blijven) doen met de huidige ontwikkelingen in deze sport. Daarvoor is een initiatief ontstaan wat uiteindelijk veel breder is dan alleen de skeelersport. Het college heeft hiervoor een voorstel aan de commissie gedaan in de vorm van Project Buitensportaccommodatie Oldebroek-Stouwdamsweg (BSO). Het idee is om onder andere bij de huidige 400 meter baan ook een 200 meter “piste” aan te leggen en de tennisvelden weer speelklaar te maken. Daarbij wordt het gebied achter Kulturhus De Talter ingericht tot een open sportpark. Dit geeft iedere inwoner van Oldebroek de mogelijkheid om gebruik te maken van deze faciliteit. Daarmee komen we tegemoet aan de wens van de sportverenigingen en versterken we de leefbaarheid van de kern Oldebroek.

De fractie van de ChristenUnie heeft de wethouder en de initiatiefnemers geprezen voor de manier waarop zij de leden van de raad in een vroeg stadium hebben meegenomen in de ontwikkeling van de plannen. Zo was het vanaf het begin helder voor alle partijen wat aan de ene kant de wensen waren en aan de andere kant de kaders zijn. Het was voor ons dan ook geen verrassing dat dit voorstel, na enige toelichting op de financiële kant, door de hele commissie als hamerstuk naar de komende raadsvergadering werd gestuurd.

Berend Jan Spijkerboer en Hans het Lam
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.

Plaats reactie