D66 mist ambitie van de gemeente Oldebroek?

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9628
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

D66 mist ambitie van de gemeente Oldebroek?

Bericht door Redactie »

Persbericht D66 Oldebroek 12 oktober 2018
D66 mist ambitie van de gemeente Oldebroek?

De week van de duurzaamheid is net afgelopen. D66 Oldebroek stond daarbij stil en vraagt zich af hoe de toekomst van onze mooie gemeente er uit ziet. De nieuwe raad en het nieuwe college zijn inmiddels echt wel uit de startblokken vertrokken. Het duurzame beleid zou nu wel tot ons moeten komen. Zo zou je althans denken.

Misschien heeft u de folder wel in de bus gezien? Er kan contact gezocht worden met adviseurs om uw huis duurzamer te maken. Voor 75,- euro komt een adviseur langs om de situatie te beoordelen en stuurt een stappenplan toe voor verduurzaming. Als er vervolgens duurzame maatregelen genomen worden krijgt u het advies cadeau. Een goede mooie stap in de goeie richting. Helaas straalt er toch totaal geen ambitie van uit. De grote verandering komt namelijk als de huizen aangepakt worden, de gemeente kiest echter om de doelstelling via andere routes te behalen.

Samen betalen we ongeveer 680,- per gezin om energielabel A te plakken op ons gemeentehuis. Om uw eigen situatie aan te pakken krijgt u een voucher van 75,- euro pas terug als er investeringen worden gedaan. Daarbij krijgt u via de gemeente de mogelijkheid om geld te lenen (pas op: Geld lenen kost geld!) om te verduurzamen.

De verbouwing van het gemeentehuis was nodig. Het goede voorbeeld geven in verduurzaming is nobel. Maar om de doelstellingen te halen zijn we met deze verbouwing 0,5% aan CO2-uitstoot aan het besparen tegen een 6 miljoen investering. Wij als D66 zouden kiezen voor een effectievere bestedingen van deze miljoenen. Help de mensen met gratis goede adviezen aan een lagere energierekening en haal tegelijk de energiedoelstellingen!
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie