Collecteweek Stichting Hartekind

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9876
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Collecteweek Stichting Hartekind

Bericht door Redactie »

Collecteweek Stichting Hartekind 4 t/m 9 juli 2022 in gemeente Oldebroek

Aan de buitenkant zie je niets, maar jaarlijks treft een hartafwijking 1.500 kinderen in Nederland en elke twee dagen overlijdt er een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Dat maakt een hartafwijking de meest voorkomende doodsoorzaak bij kinderen tussen de 0 en 15 jaar. In de week van 4 t/m 9-juli is de landelijke collecteweek voor Stichting Hartekind en gaan vrijwilligers de huizen langs, of houden zij een digitale collecte.


Dit jaar doet ook Nanette de Graaf (collecte coördinator) uit de Gemeente Oldebroek weer mee met deze landelijke actie. Ze gaan geld inzamelen voor Stichting Hartekind, de stichting die zich inzet voor kinderen met een hartafwijking. Hun affiniteit met de stichting is niet zonder reden, want ook in de Gemeente Oldebroek wonen Hartekinderen.

Wat Stichting Hartekind voor ouders doet, is heel mooi. Zij richten zich zowel op de medische als op de sociaal-emotionele kant van hartekinderen. "Door het financieren van wetenschappelijk onderzoek en innovatieve projecten streeft Stichting Hartekind naar de vergroting van overlevingskansen en de verbetering van de kwaliteit van leven. Overleven betekent vaak een leven met in meer of mindere mate beperkingen. Zo zijn hartfalen, hartritmestoornissen en neurocognitieve stoornissen een groot probleem voor hartekinderen. Maar liefst 50% van de kinderen met een ernstige hartafwijking heeft als gevolg van een slechte zuurstofvoorziening hersenschade opgelopen, waardoor problemen kunnen ontstaan op het gebied van leren, concentratie, gedrag en psychische gezondheid.”

Het geld dat er tijdens de collecteweek opgehaald wordt, zal ten goede komen aan de vele onderzoeken die Stichting Hartekind ondersteunt en dat is heel hard nodig. (www.hartekind.nl/onderzoeken).

Een voorbeeld is de aanschaf van saturatiemeters voor alle eerstelijns verloskundigen om 35 kinderlevens per jaar te redden. Met de saturatiemeter kunnen kritische hartafwijkingen eerder opgespoord worden. Hierdoor kunnen 35 kinderlevens gered worden door middel van het op tijd in gang zetten van het juiste behandelplan. De meting is niet belastbaar voor het kind of de ouders. Het meet het zuurstofgehalte in het bloed op basis van infrarood licht, is snel en pijnloos.

“Zonder uw steun, kunnen wij een betere zorg en een beter leven voor Hartekinderen niet mogelijk maken!”

Doneren via de website www.hartekind.nl/doneer
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie