Super geslaagde jubileumshow van Sport Veredelt

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 9958
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Super geslaagde jubileumshow van Sport Veredelt

Bericht door Redactie »

Kleindierenvereniging Sport Veredelt heeft op 4 en 5 november haar 43e Noord Veluwe Jubileumshow gehouden. Dit in verband met het 75 jarig bestaan van de vereniging. Vanwege corona kon deze show 2 jaar op rij niet doorgaan, maar nu was alles gereed om alsnog door te gaan. Voor de show waren er door kleindierenliefhebbers uit het hele land het mooie aantal van bijna 400 dieren ingeschreven. De ingeschreven dieren werden op vrijdag 4 november door deskundige keurmeesters worden beoordeeld. Vrijdagavond om 19.30 uur was de opening van de show door de burgemeester van Oldebroek, mevrouw Tanja Haseloop- Amsing. Ook zijn door haar de hoofdereprijzen worden uitgereikt. De show was op vrijdag en zaterdag geopend voor inzenders en publiek.

De winnaars op deze Noord Veluwe Jubileumshow waren bij de sierduiven Robert Hoornstra met een Spreeuwduif, gevolgd door Jan Haas met een Oud Hollandse Kapucijn. Bij de konijnen was Martien Bos winnaar met een Vlaamse Reus, gevolgd door respectievelijk een Pool Rood- oog en Kleurdwerg zwart beide van Henk Boone. In de diergoep cavia’s was de beige gladhaar van Jan Snijder winnaar van de show. Bij de oorspronkelijke duiven was de Groenvleugelduif van Timmer Fazanterie de beste.

Bij de jeugdleden had Simon van Loo de mooiste sierduif met een Oud Duitse Meeuw, bij de konijnen was Thijmen van Loo winnaar met een Kleurdwerg Rus-zwart, gevolgd door zijn broer Dinand van Loo met een Kleurdwerg zilvervos-zwart.

Op zaterdag heeft er ook een officiële eierkeuring plaats gevonden, waar ook het publiek bij aanwezig was. Hierbij worden setjes eieren beoordeeld door een gecertificeerde keurmeester, zowel op exterieur als interieur van het ei. Bijzonder leerzaam! Winst was er voor het setje eieren van Greet Abbink.
De show was verder aangevuld met een heuse mini fair en op zaterdag was een imker aanwezig. De werkzaamheden van deze imker bestonden uit korfvlechten, honingverkoop en het beantwoorden van alle vragen over bijen e.d.

Daarnaast was ook Schoonhoven service Oosterwolde aanwezig zijn met een demonstratie van Valtra tractoren, landbouw-/grondverzet-/tuin&parkmachines. Tevens verkoop van Siku en Bruder speelgoedtrekkers en andere machines.
Sport Veredelt kan terugkijken op een schitterende jubileumshow in de prachtige nieuwe manege van PSV Noord Veluwe Ruiters aan de rand van het dorp. We hebben zoveel positieve reacties ontvangen dat we volgend jaar opnieuw een open show hopen te organiseren. De geplande datums voor de show zijn dan 10 en 11 november 2023.

Prachtige foto’s van deze schitterende show zijn terug te vinden op http://www.nwvfoto.nl/evenementen?zoeken=sport+veredelt
Zie voor meer info over de vereniging www.sport-veredelt.nl, of bel secretaris Alfred van Loo op 06-48021131. Sport Veredelt volgen kan op Twitter: @SportVeredelt of Facebook: Kleindierenvereniging Sport Veredelt of Instagram: sportveredelt
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie