Thema avond NPV-Oldebroek: Dementie en dan?

Evenementen, bijeenkomsten enz.
Na registratie kunt de activiteiten van u of uw vereniging hier zelf plaatsen en wijzigen.
Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10033
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Thema avond NPV-Oldebroek: Dementie en dan?

Bericht door Redactie »

DEMENTIE, EN DAN?

Vergeetachtig, taalprobleem, zoals niet op woorden kunnen komen of de betekenis van woorden vergeten, gedragsverandering, zoals ongeduldiger worden of woedeaanvallen, problemen met dagelijkse handelingen, zoals boodschappen doen of het bedienen van een apparaat… dementie!

En dan? Dan komen er allerlei praktische vragen. En die vragen willen we beantwoorden.

Op donderdag 21 september 2023, inloop vanaf 19.30 uur. Aanvang 19.45 uur. In ‘Het Open Huis’, Kerkstraat 8 te Oldebroek (achter de Dorpskerk).

NPV-Oldebroek houdt haar algemene ledenvergadering, het bestuurlijke gedeelte duurt kort. De aandacht gaat vooral naar het onderwerp ‘DEMENTIE, EN DAN?’. Er wordt over de ziekte zelf verteld, maar het is vooral ook praktisch bedoeld. Vragen zoals… Wat als dementie zich voordoet, wat zijn dan de mogelijkheden binnen Oldebroek? En hoe werkt dat? Hoe krijg je iemand met dementie bij de huisarts? Hoe krijg je een pg-team (psycho-geriatrisch team)? Wat kan de casemanager? Hoe zit het met dagbesteding en waar zijn die in onze gemeente? Wanneer kom je in aanmerking voor de Wet Langdurige Zorg (WLZ)? Wat houdt dat in en wat zijn de gevolgen? Als het niet meer gaat en de persoon in kwestie niet meer meewerkt, hoe werkt de Wet Zorg en Dwang (WZD)?

Ook niet-leden zijn welkom!

Tussen haakjes: Donderdag 21 september 2023 is door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag.

Datum: donderdag 21 september 2023
Plaats: Het Open Huis, Kerkstraat 8 te Oldebroek (achter de Dorpskerk)
Inloop vanaf 19.30 uur
Start om 19.45 uur

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie