Huiskamerdorpsquiz 13.04.2024

Gebruikersavatar
Redactie
Redactie
Berichten: 10101
Lid geworden op: di mei 13, 2003 7:55
Locatie: Wezep
Contacteer:

Huiskamerdorpsquiz 13.04.2024

Bericht door Redactie »

Het idee
De huiskamerdorpsquiz is een quiz waarin teams uit het dorp Oosterwolde en omstreken tegen elkaar strijden. Het doel is om chaos te creëren, te verbinden tussen jong en oud en om op hilarische wijze je dorpsgenoten het vuur aan de schenen te leggen.

Uitleg spel
De teams bestaan uit minimaal 8 personen, jong en oud. Meer verschillende leeftijden (8-88 jaar) maakt kans op punten en dus de winst groter. Hoe groter je team, hoe meer opdrachten je binnen de tijd kunt uitvoeren. Ieder team heeft:
  1. Een plek als standplaats in Oosterwolde (huis, vereniging, kantoor, keet oid).
  2. Een teamcaptain, deze is aanspreekpunt voor de organisatie.
  3. In ieder geval 8 volwassen personen (het maximale aantal bestaat niet)
Start spel
Alle teamcaptains zitten die dag gezamenlijk in een app-groep.
Na een briefing met de teamcaptains bij de start op 13 april in het Hart van Oosterwolde wordt de quiz geopend met alle teams. Ieder team krijgt een kist met opdrachten, vragen en spullen. Deze neemt men mee naar hun standplaats en daar ga je aan de slag met alles wat in de kist zit gedurende de periode tussen 18.00 en 22.00 uur.

Inhoud
Veel opdrachten kunnen zelfstandig gedaan worden en voor alle opdrachten zijn punten te verdienen. Het team dat aan het einde van het spel de meeste punten heeft, heeft gewonnen. Tussendoor krijgen de teamcaptains appjes met opdrachten, aanwijzingen en tijden door. Het team mag daarop reageren om extra punten te verdienen.
Er zullen op verschillende plekken in Oosterwolde opdrachten zijn, waarbij iemand of meerdere teamleden aanwezig en betrokken zijn.

Afsluiting
Aan het einde sluiten we het af op een plek in Oosterwolde waar alle teams samen komen. Daar kan ieder team nog, als laatste mogelijkheid, op een ludieke manier punten verdienen.
Vervolgens neemt de organisatie alle kisten met gemaakte opdrachten in en worden de punten geteld. Twee weken later, op Koningsdag op het terras van het Hart van Oosterwolde vindt de prijsuitreiking plaats en horen de teams welk team de Oosterwoldse versie van de huiskamerdorpsquiz gewonnen heeft!

Voor vragen of opgave kunt u mailen naar oranjecomiteoosterwolde@hotmail.com. Geef hierbij je de teamnaam en de naam en het mobiele telefoonnummer van de teamcaptain.
Doe jij ook mee?

Groeten,
De organisatie in samenwerking met het Oranjecomité: Andries, Marjolein, Wendy, Shirley, Adriaan en Marieke

Afbeelding
Oldebroek.net - Door, voor en van inwoners uit de gemeente Oldebroek.
Plaats reactie