Massaal op de schaats volgende week?

Op dit forum kan informatie geplaatst worden van de ijsbaan verenigingen en over de actuele situatie van hun ijsbaan. Denk ook aan wedstrijden en andere activiteiten.
Plaats reactie
Stefan
Redactie
Berichten: 465
Lid geworden op: ma apr 24, 2006 16:14
Locatie: Wezep-Noord
Contacteer:

Massaal op de schaats volgende week?

Bericht door Stefan »

Het lijkt er sterk op dat we volgende week te maken gaan krijgen met een koude periode. Vanaf de kerstdagen zal het kwik op de thermometer nog maar nipt boven nul uit kunnen komen als het 'tegenzit' voor de winterliefhebbers. Door de lage minima temperaturen in de nacht kan de groei van een mooi ijsvloertje snel verlopen.

Afbeelding

De bovenstaande 'pluim' van het KNMI laat op basis van de berekeningen van het Europese weermodel ECMWF zien dat we vanaf vrijdag de kou in gaan. In de nachten is er sprake van lichte tot matige vorst (tot ongeveer -5 graden). Overdag hikt de temperatuur tot tegen het vriespunt maar zal er niet of nauwelijks boven komen.

Het koude weer zal vanaf vrijdag aangevoerd worden vanuit het noordoosten van Europa. Zogenaamde 'koutransporten' zullen dan op gang worden gezet door een hogedruk gebied boven Scandinavië. Omdat het boven de Middellandse Zee onrustig is met depressies, weet de kou via centraal Europa naar het westen te komen.

Schaatsen?
December is al koud verlopen en de temperatuur zal waarschijnlijk met de aanstaande vorstperiode onder normaal eindigen. De grond is al afgekoeld en ook het watertemperatuur ligt erg laag. In principe is er niet veel vorst nodig om ijs te creëren. Het enige waar we nog op moeten letten is of er niet te veel wind komt te staan.

Als alle factoren aan het eind van deze week mee gaan werken (lage temperaturen en niet al te veel wind) dan is het goed mogelijk dat we vanaf volgende week op de schaats staan!

Afbeelding

Afwachten dus!
Redactie West
Redactie en Video
Berichten: 361
Lid geworden op: za feb 11, 2006 11:27

Re: Massaal op de schaats volgende week?

Bericht door Redactie West »

Gelukkig kunnen we eerst, en ook als de vorst niet doorzet gewoon, oefenen bij FLEVONICE. !

groet Jan
Sinds 1 februari 2013 wordt Redactie West beheerd door Jenny Rotman
Plaats reactie